-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„MV Group Production“ leista įsigyti „Guberniją“

Konkurencijos taryba leido vykdyti koncentraciją AB „MV Group Production“ įsigyjant iki 100 proc. AB „Gubernija“ akcijų ir įgyjant vienvaldę pastarosios bendrovės kontrolę.
Gira
Gira / Gubernijos nuotr,

Pranešimas apie ketinamą vykdyti koncentraciją gautas 2018 m. sausio 23 d. Įvertinusi su sandoriu susijusias aplinkybes, Konkurencijos taryba konstatavo, kad dėl numatomos vykdyti koncentracijos nebus sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis, ar itin apribota konkurencija atitinkamose rinkose.

„MV Group Production“ ketina pirkti 94,22 proc. „Gubernijos“ akcijų. Užbaigusi šį sandorį, „MV Group Production“ įstatymų nustatyta tvarka teiks privalomą oficialųjį siūlymą, kurio metu viešoje vertybinių popierių rinkoje gali būti įsigytos likusios alaus daryklos akcijos.

„MV Group Production“, kuri priklauso su koncernu „MG Baltic“ susijusių ūkio subjektų grupei, pagrindinė veiklos sritis – įvairių rūšių spiritinių gėrimų ir kitų alkoholinių gėrimų gamyba bei didmeninė prekyba. Kiti su grupe susiję ūkio subjektai užsiima įvairių rūšių spiritinių gėrimų ir kitų alkoholinių gėrimų gamyba ir didmenine prekyba jais, didmenine prekyba tabako gaminiais, prekyba nealkoholiniais gėrimais, maisto ir ne maisto prekėmis, tai pat teikia logistikos paslaugas, vykdo žiniasklaidos, nekilnojamojo turto plėtros ir valdymo, statybos bei informacinių technologijų ir telekomunikacijų veiklą.

„Gubernijos“ pagrindinė veikla susijusi su alaus bei giros gamyba ir pardavimu.

Nuo 2018 m. sausio 1 d. įsigaliojus Konkurencijos įstatymo pataisoms, apie numatomą įvykdyti koncentraciją privaloma pranešti Konkurencijos tarybai ir gauti leidimą, jeigu koncentracijoje dalyvaujančių ūkio subjektų suminės bendrosios pajamos paskutiniais prieš koncentraciją ūkiniais metais yra didesnės negu 20 mln. Eur ir jeigu kiekvieno mažiausiai iš dviejų koncentracijoje dalyvaujančių ūkio subjektų bendrosios pajamos paskutiniais prieš koncentraciją ūkiniais metais yra didesnės negu 2 mln. Eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius