Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinio stadiono statytoja „Veikmė“ žada savivaldybę skųsti teismui

Nacionalinio stadiono statybos jau seniai nejuda iš mirties taško, tačiau žadėtų milijonų už spėtus nuveikti darbus negaunantys statybininkai miestui graso teismais.
Nacionalinis stadionas
Nacionalinis stadionas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Stadiono statybas vykdžiusi statybų bendrovė „Veikmė“ dėl vėluojančių atsiskaitymų ketina miestą skųsti teismams – esą savivaldybė jau kuris laikas vengia įmonei sumokėti maždaug 2,6 mln. litų skolą, ketvirtadienį rašo dienraštis „Vilniaus diena“.

„Jei mes tų pinigų artimiausiu metu nesumokėsime, bendrovė greičiausiai kreipsis į teismą ir bandys juos išieškoti. Mes jau gavome jos perspėjimus, tad greičiausiai teismai bus. Jei mus įmonė paduos į teismą, ketiname rimtai kreiptis į Vyriausybę, kad ji skolą padengtų“, – dienraščiui tvirtino vicemeras Romas Adomavičius. Esą 200 mln. litų į statybas jau investavusiai šalies valdžiai projektą numarinti būtų neprotinga.

Stadionas Vilniaus Šeškinės mikrorajone turėjo būti pastatytas iki 2009 metų, tačiau spėta pastatyti tik stadiono arenos požeminę dalį, išbetonuoti pilonus ir pradėti dalį arenos viršutinės dalies konstrukcijos.

Prieš kelis mėnesius R.Adomavičius tvirtino, kad gaivinti stadiono statybas bus bandoma traukiant privačius investuotojus ir visiškai atsisakant valstybės paramos. Politikas tvirtino, kad galutinė objekto kaina gali siekti apie 350 mln. litų.

Apskaičiuota, kad užbaigti dar 1987 m. pradėtą statyti nacionalinį stadioną, kuriame turėtų tilpti iki 30 tūkst. žiūrovų, kainuotų apie 300 mln. litų.

Sostinės meras Artūras Zuokas yra sakęs, kad išlaikyti visą šį kompleksą mokesčių mokėtojams kasmet kainuotų apie 30 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius