Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinio susitarimo dalyviai: kasos aparatų įvedimo būtinybė nekelia abejonių

Šiandien Vyriausybėje susirinkę Nacionalinio susitarimo dalyviai iš esmės palaikė Vyriausybės ketinimus įvesti kasos aparatus dengtose turgavietėse, prekiaujančiose maisto produktais. Kai kurios verslo asociacijos siūlė Vyriausybei nesustoti bei imtis tolesnių ryžtingų sprendimų, įvedant kasos aparatus ir kitomis prekėmis prekiaujantiems turgaus prekeiviams.
Kasos aparatas
Kasos aparatas / Photos.com nuotr.

Ministro Pirmininko kancleris Deividas Matulionis pasidžiaugė, kad ryžtingas Vyriausybės ketinimas sulaukė daugiau nei 10–ies socialinių parterių – asociacijų, sąjungų, profsąjungų, konfederacijų – palaikymo. Jis pažymėjo, kad „šiandien nebediskutuojama, ar to reikėtų, o diskutuojama tik dėl detalių, siekiama, kad sprendimas būtų adekvatus ir nepablogintų verslo sąlygų“.    

Susitikime apsilankė ir žemės ūkio ministras Kazimieras Starkevičius, kuris sakė, kad kasos aparatų įvedimas turguose padėtų vesti tikslią apskaitą patiems prekybininkams, užtikrintų sąžiningą konkurenciją, garantuotų kokybę patiems pirkėjams bei papildytų valstybės biudžetą, o papildomos pajamos padėtų spręsti socialinius klausimus. „Sveikintina, kad jau dabar dalis ūkininkų, suprasdami tikslios apskaitos naudą, patys savarankiškai perkasi kasos aparatus, ir sektinų pavyzdžių yra ne vienas – tiek pačiuose prekybos centruose, tiek ir turgeliuose“, – sakė K. Starkevičius.

Įvedus kasos aparatus, pardavėjams bus paprasčiau vykdyti apskaitą, kasos aparatų įsigijimas bus kompensuojamas ir jų įvedimui numatomas sklandus pereinamasis laikotarpis. Nuogąstavimai, kad turgavietėse su verslo liudijimais dirbantys žmonės dėl kasos aparatų įvedimo turės registruoti įmonę yra nepagrįsti. Kasos aparatus naudoti gali ir gyventojai, vykdantys veiklą, įsigiję verslo liudijimą.

Susitikime dalyvavo Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos, Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“, Lietuvos pramonininkų konfederacijos, Lietuvos Respublikos žemės ūkio rūmų, Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos, Lietuvos darbo federacijos, Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos, Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“, asociacijos „Investor‘s Forum“, Lietuvos verslo konfederacijos, Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos atstovai. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius