-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nafta ir toliau pinga

Pirmadienį prekybos Europoje metu naftos barelio kaina smuktelėjo daugiau nei 1 proc. ir neviršijo 36 JAV dolerių ribos.
Naftos gavybos platforma
Naftos gavybos platforma / Photos.com

Daugiausia naftos pigimui įtakos turėjo paliaubos Artimuosiuose Rytuose bei tai, kad Rusija ir Ukraina išsprendė dujų konfliktą.

Prekyba pirmadienį turėtų būti vangi, nes Jungtinėse Valstijose minima Martino Liuterio Kingo diena.

Vasario pristatymo termino ateities sandorių, kurie baigiami sudaryti antradienį, nafta atpigo 60 centų iki 35,91 JAV dolerio. Kovo pristatymo termino ateities sandorių „Brent" naftos kaina sumažėjo 57 centais iki 46 JAV dolerių.

Pirmadienio naktis Gazos ruože buvo rami – tiek Izraelis, tiek „Hamas" laikėsi nuo sekmadienio vidurdienio įsigaliojusių paliaubų.

Pasak vietos šaltinių, Izraelio kariuomenė „laipsniškai" traukėsi iš Gazos. Armijos vadovybė patvirtino, kad daliniai palieka Gazos miesto rajoną, bet yra pasirengę tučtuojau imtis atitinkamų žygių, jei būtų pastebėta kokių nors kitos pusės veiksmų.

Rusija ir Ukraina ketina jau pirmadienį pasirašyti naują sutartį dėl dujų tiekimo ir  rusiškos gamtinės dujos iškart vėl turėtų pradėti tekėti į Europą.

Ukrainos Vyriausybės vadovė Julija Tymošenko ir Rusijos premjeras Vladimiras Putinas asmeniškai dalyvaus naujos sutarties pasirašymo ceremonijoje Maskvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius