Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos kainos penktą savaitę iš eilės baigia su minuso ženklu

Naftos kainos penktadienį juda be aiškios krypties ir daug nekinta, tačiau jau penktą savaitę iš eilės baigia su minuso ženklu, o WTI rūšies nafta pinga dešimtą prekybos sesiją iš eilės.
OPEC
OPEC / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sausio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios paūgėjo 0,13 JAV dolerio, arba 0,18 proc., iki 70,78 JAV dolerio už barelį.

O gruodžio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) smuktelėjo 0,03 JAV dolerio, arba 0,05 proc., iki 60,64 JAV dolerio už barelį.

Ketvirtadienį „Brent“ atpigo 1,42 JAV dolerio, arba 1,97 proc., o WTI – 1 JAV doleriu, arba 1,62 procento.

Nuo savaitės pradžios „Brent“ kaina krito 2,8 proc., o WTI – 4 procentais.

Smukimą naftos rinkoje išprovokavo nuogąstavimai dėl galimo „juodojo aukso“ pasiūlos pertekliaus, kurie kilo po to, kai sankcijas Teheranui įvedusi JAV administracija kai kurioms šalims laikinai leido toliau pirkti Irano naftą.

Kaip praneša žiniasklaida, dėl to OPEC ir jos partnerių – vadinamosios OPEC+ grupės – stebėsenos komitetas sekmadienį gali svarstyti galimybę 2019 metais vėl pradėti taikyti gavybos apribojimus.

„Žinoma, kad leidimas kai kurioms šalims toliau importuoti Irano naftą paspartino praėjusį mėnesį prasidėjusį smukimą, – pažymėjo „ANZ Banking Group“ vyresnysis strategas Danielis Hynesas. – Tuo tarpu augančios JAV atsargos dar didina nuogąstavimus.“

Kiek anksčiau šią savaitę paskelbti oficialūs duomenys parodė, kad JAV komercinės naftos atsargos praėjusią savaitę pašoko 5,78 mln. barelių iki 432 mln. barelių. Atsargos padidėjo septintą savaitę iš eilės, o jų pasiektas lygis buvo aukščiausias nuo birželio mėnesio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius