-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naktinių apmokestinimo klaidų taisymas truks bent metus

Vyriausybei prireikė pusmečio ir galybės ekspertų priekaištų, kad susivoktų ir pradėtų taisyti smulkiajam verslui nuo šių metų taikomą apmokestinimo tvarką. Tačiau vadinamosios naktinės mokesčių reformos klaidas žadama šalinti tik nuo kitų metų.
Pastebima, kad šalyje daugėja parduodamų įmonių, kurias dažniausiai įsigyja kapitalo turintys fiziniai asmenys.
Pastebima, kad šalyje daugėja parduodamų įmonių, kurias dažniausiai įsigyja kapitalo turintys fiziniai asmenys. / AFP/Scanpix nuotr., „15min“ montažas
Temos: 2 Verslas Mokesčiai

„Verslo žinios“ penktadienį rašo, kad artimiausiu metu Seimui bus pateiktas mokesčių ir kitų įmokų įstatymų pakeitimų paketas, kuriuo tikslinamos individualia veikla užsiimančių gyventojų bei individualių įmonių savininkų ir ūkinių bendrijų narių apmokestinimo sąlygos, įskaitant valstybinio socialinio ir privalomo sveikatos draudimo įmokas.

Vyriausybė skelbia atsižvelgusi į keleto šiais klausimais dirbusių darbo grupių veiklos metu pateiktas pastabas ir siūlymus.

Donatas Botyrius, Smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos Klaipėdos skyriaus pirmininkas, patvirtina, jog dabartiniai ministrų kabineto siūlymai realiai lengvintų mokesčių naštą smulkiajam verslui, tačiau džiaugtis jis neskuba, mat viskas priklauso nuo Seimo valios. O parlamentarų gebėjimus keisti mokesčius, neįvertinant žalos, verslininkai jau patyrė.

Vyriausybė pritarė siūlymui, kuriuo keičiamas valstybinio socialinio draudimo ir privalomojo sveikatos draudimo įmokų skaičiavimo principas – pereinama prie šių įmokų skaičiavimo atsižvelgiant ne į pačios individualios įmonės ar ūkinės bendrijos pajamas, bet jas susiejant su savininko ar tikrojo nario pajamomis, kurios galėtų būti prilyginamos darbo pajamoms. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius