Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Narbutas ir Ko“ – ant bankroto slenksčio

Didžiausia šalies biuro baldų gamintoja bendrovė „Narbutas ir Ko“ atsidūrė ties praraja. Per mėnesį turėtų paaiškėti, ar įmonė bus restruktūrizuota, ar išvis bankrutuos.
Temos: 1 Bankrotas

„Bendrovės finansinė padėtis labai sunki: šiuo metu esame nemokūs. Gamykla Ukmergėje dar dirba vykdydama paskutinius, anksčiau gautus užsakymus ir laukia pagrindinių kreditorių pritarimo pertvarkyti struktūrą. Padėtis gamykloje keičiasi jau nebe kas dieną, o kas valandą – žmonės vienas po kito išeina iš darbo“, – trečiadienį pripažino bendrovės „Narbutas ir Ko“ generalinis direktorius Petras Narbutas.

Sustabdyta ir kai kurių įmonei priklausančių prekybos salonų veikla Ukrainoje ir Latvijoje.

Jau nuo metų pradžios įmonė veržėsi diržus, sutrumpino darbo savaitę. Tačiau šį mėnesį ji liovėsi priimti naujus užsakymus ir, kaip skelbiama, laikinai uždarė visus penkis prekybos salonus Lietuvoje, rašo „Lietuvos rytas“.

Sustabdyta ir kai kurių įmonei priklausančių prekybos salonų veikla Ukrainoje ir Latvijoje.

Pernai liepos mėnesį didžiausią Baltijos šalyse biuro baldų gamyklą Ukmergėje pastačiusios ir į ją apie 75 milijonus litų investavusios bendrovės bėdos prasidėjo praėjusių metų lapkričio ir gruodžio mėnesiais, kai staiga net 4 kartus sumažėjo užsakymų.

Skubiai pradėta ieškoti galimų investuotojų, naujų rinkų, alternatyvių užsakymų. Pasak P.Narbuto, keturios Europos bendrovės buvo susidomėjusios gamykla ir apsilankė joje.

Nors šių įmonių atstovai gerai įvertino gamyklą, technologijas, produkciją ir pozicijas rinkoje, šiuo metu investuoti į ją atsisakė.

Šiuo metu jau sudaryta bendrovės restruktūrizavimo komanda, parengtas planas ir imamasi veiksmų, kaip pertvarkyti įmonės strategiją. Sunkmečiu planuojama bendrovėje palikti tik labai mažai darbuotojų.

Iš 530 bendrovės darbuotojų įmonėje liko mažiau nei 300. Didžioji jų dalis šiuo metu išleisti eilinių mokamų atostogų.

„Lietuvos ryto“ žiniomis, restruktūrizavimo idėjai žodžiu jau pritarė ir pagrindinis bendrovės kreditorius – Ūkio bankas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius