Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Narbuto“ įmonių grupės pajamos 2011 metais viršijo prognozes ir sudarė 34 mln. litų

Biuro baldus gaminančios bendrovės „Narbutas Furniture Company“ bei jos produkcija Lietuvoje prekiaujančios bendrovės „Narbutas“ konsoliduotos pajamos 2011 metais buvo 34,13 mln. litų. Palyginti su 2010-aisiais, tai yra 57 proc. daugiau. Metinės pajamos viršijo grupės pirmines prognozes, kai buvo tikimasi 30 mln. litų pajamų.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Praėjusiais metais sparčiai augo mūsų eksporto apimtys – pavyko įsitvirtinti rinkose, kurioms ir anksčiau teikėme savo produkciją, taip pat  žengėme į naujas rinkas, pavyzdžiui, Norvegiją, Belgiją, Airiją, ir kitas. Žinoma, prie gerų rezultatų prisidėjo ir augantys pardavimai Lietuvoje“, – sakė „Narbutas Furniture Company“ direktorius Gintaras Zdanys.

Didžioji dalis, apie 85 proc., „Narbuto“ įmonių grupės produkcijos yra eksportuojama. Pasak G.Zdanio, 2012 metais ir toliau bus vykdoma aktyvi plėtra užsienio rinkose.

„Tai, kad eksportuojame didžiąją savo produkcijos dalį, laikome privalumu – vidaus rinkai atsigaunant lėčiau, galime augti gaudami pajamų iš išorinių rinkų. Be to, taip sukuriame naujų darbo vietų. Jau pasiekti susitarimai su naujais partneriais Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Norvegijoje. Taip pat pastebime, kad aktyvesnės tapo Vidurio Europos bei Kazachstano rinkos. Planuojame, kad šiais metais grupės pajamos augs maždaug 40 proc. ir sieks apie 45–50 mln. litų“, – sakė „Narbutas Furniture Company“ direktorius.

Pasak bendrovės „Narbutas“ direktorės Ingridos Paužienės, praėjusiais metais Lietuvoje buvo parduodama apie 15 proc. „Narbutas Furniture Company“ produkcijos, o pajamos iš pardavimų Lietuvoje, lyginant su 2010 metais, šoktelėjo 50 procentų. „Ir šiais metais matome potencialą vidaus rinkoje, todėl tikimės panašaus augimo kaip ir pernai“, – sakė I.Paužienė.

UAB „Narbutas Furniture Company“, gaminanti ir eksportuojanti biuro baldus, veiklą pradėjo 2009 metais. Pagrindinės įmonės eksporto kryptys – Rusija (joje parduodama apie 33 proc. produkcijos), Didžioji Britanija (apie 21 proc.), Ukraina (apie 9 proc.), kitos rinkos – Vokietija, Prancūzija, Skandinavijos šalys, Vengrija, Rumunija, taip pat kaimyninė Lenkija. Lietuvoje pagamintais baldais prekiauja 2010 m. įkurta įmonė UAB „Narbutas“. Šiuo metu „Narbutas“ turi atstovybes Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius