-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NASDAQ OMX už vieną Vilniaus biržos akciją siūlo po 10 tūkst. eurų

Šiaurės ir Baltijos šalių vertybinių popierių biržų operatorei NASDAQ OMX siekianti iš smulkiųjų akcininkų supirkti likusias NASDAQ OMX Vilniaus biržos akcijas, už vieną akciją siūlosi sumokėti po 10 tūkst. eurų (34,5 tūkst. litų).
Akcijų birža
Akcijų birža / „Scanpix“ nuotr.

Siūlomą akcijų pardavimo kainą atskleidė 1,2 proc. NASDAQ OMX Vilniaus biržos įstatinio kapitalo (3 akcijas) valdantis Vidmantas Martikonis. Pati NASADQ OMX neskelbia, kiek moka už akcijas, tačiau pripažįsta, jog visiems akcininkams siūloma kaina yra vienoda, trečiadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

V.Martikonis tikina Vilniaus biržos akcijų neparduosiantis, nes „akcijos vertos mažiausiai apie 50 tūkst. litų“.

„Manau, kad neapsimoka tokia kaina akcijų parduoti, tuo labiau žinant jų perspektyvos planus - sujungti visas biržas į vieną, įvesti prekybą eurais, rimtus planus įsigyti likusias depozitoriumo (Lietuvos centrinio vertybinių popierių depozitoriumo - BNS) akcijas“, - sakė V.Martikonis.

2004-ųjų gegužę, kai buvo privatizuota Vilniaus birža (tuometinė Nacionalinė vertybinių popierių birža), ją įsigijusi Šiaurės Europos vertybinių popierių biržos operatorė OMHEX už vieną 15 tūkst. litų nominalios vertės akciją mokėjo po 46 tūkst. litų.

Po pernai vasarį užbaigto sandorio su NASDAQ birža, Vilniaus ių birža, kaip ir Talino, Rygos, įsiliejo į „NASDAQ OMX Group“.

NASDAQ OMX praėjusią savaitę pranešė, kad susitarė su Skandinavijos SEB ir „Swedbank“ finansų grupėmis dėl jų turimų Vilniaus ir Talino biržų akcijų paketų pardavimo. Grupė siekia artimiausioje ateityje valdyti 100 proc. akcijų visose Baltijos biržose.

Šiuo metu NASDAQ OMX derasi su likusiais smulkiais Vilniaus ir vieninteliu NASDAQ OMX Tallinn biržos mažumos akcininku „Gild Holdings“ dėl turimų akcijų pardavimo.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius