-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Natūriniai mainai: už maistą iš Jamaikos Venesuela atsiskaito nafta

Venesuela pradėjo plukdyti savo naftą į Jamaiką, mainais norėdama gauti maisto produktų, vaistų, statybinių medžiagų ir žemdirbystės įrankių, rašo cnn.com. Paskutinę liepos savaitę Jamaika paskelbė, kad iš viso Venesuelai suteiks prekių ir paslaugų, kurių vertė siekia 4 mln. dolerių.
Venesueloje trūksta maisto
Venesueloje trūksta maisto / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Galima sakyti, kad tai prekės ir paslaugos už naftą, – teigė Jamaikos vyriausybės atstovas Wesley Hughesas. – Venesuela gali nuspręsti, ko jai reikia“.

Tokia apmokėjimo forma yra dalis neseniai tarp dviejų valstybių sudarytos prekybinės sutarties.

Šiuo metu Venesuela susiduria su didžiuliu vaistų ir maisto produktų stygiumi.

Šiuo metu Venesuela susiduria su didžiuliu vaistų ir maisto produktų stygiumi. Gyventojai, norėdami įsigyti pieno, kiaušinių ar miltų, priversti laukti valandų valandas prie prekybos centrų įėjimų, o dažnai įėję į juos pamato tik tuščias lentynas.

Nepaisant nuolatinio būtiniausių reikmenų trūkumo, Venesuela atsisakė tarptautinių humanitarinių grupių teikiamos pagalbos.

„Humanitarinės pagalbos priėmimas iš dalies būtų pripažinimas, kad šią krizę sukėlė vyriausybė“, – teigė „Amnesty International“ Amerikų skyriaus vadovė Erika Guevara Rosas.

Pati Jamaika, iš kurios Venesuela tikisi sulaukti reikiamų produktų, vis dar bando atsigauti nuo pasaulinės finansų krizės, dėl kurios 2013 m. šalis pagalbos kreipėsi į Tarptautinį valiutos fondą (TVF).

Skelbiama, kad naftos krovinio, už kurį mainais Karakasas gaus norimus produktus, vertė bus lygi 4 mln. dolerių.

Praėjusiais metais nafta Venesuela išmokėjo dalį savo skolos Kinijai. Tuo metu valstybinė Venesuelos naftos kompanija „PDVSA“ į Kiniją išsiuntė apie 579 tūkstančius barelių naftos.

Venesuela turi vienus iš didžiausių naftos išteklių pasaulyje ir dabar „juodasis auksas“ šaliai tapęs vienintele valiuta, kadangi turimų užsienio valiutos rezervų kiekis sparčiai mąžta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius