Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prekiautojai naudotais automobiliais pritrūko atsargų

Naudoti automobiliai, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, yra atpigę maždaug 40 procentų. Dėl šios priežasties jų paklausa yra gerokai didesnė nei pasiūla.
Automobiliai
Automobiliai
Temos: 1 BRC autocentras

Kaip naujienų portalui 15min.lt sakė naudotų automobilių prekybos centro „Automodus“ vadovas Aurimas Meliauskas, naudotų automobilių paklausa išties yra išaugusi. „Paklausa augo tų žmonių sąskaita, kurie turėdami daugiau pinigų, rinktųsi naują automobilį“, – paaiškino A.Meliauskas.

Panašios nuomonės laikėsi ir automobilių prekybos centro „Autopark“ direktorius Vismantas Baršys. „Tendencija tokia, kad automobilių nėra: arba prasta kokybė, arba nėra“, – situaciją naudotų automobilių rinkoje komentavo V.Baršys. Jis prisiminė, kad jo vadovaujama įmonė anksčiau nemažai automobilių atsiveždavo iš Vokietijos, o šiemet atsiveža vos vieną kitą.

„Pavasarį daugiau automobilių gaudavom, dabar – daugiau parduodam“, – sakė „BRC“ autocentro direktorius Mindaugas Slovikas. Jis skaičiavo, kad dabar, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, naudoti automobiliai yra atpigę maždaug 40 procentų.

Paklausiausi – varomi dyzeliu

A.Meliauskas pažymėjo, kad dabar dauguma klientų renkasi 2-3 metus naudotą automobilį, kurio kaina svyruoja nuo 20 iki 40 tūkst. Lt. „Aišku, perka ir brangesnių“, – pastebėjo pašnekovas. Jo teigimu, lengvuosius automobilius dažniausiai perka lietuviai. Tuo tarpu ukrainiečius ir baltarusius, pasak V.Baršio, labiau domina komercinis transportas – įvairūs krovininiai automobiliai.

Naudotus automobilius Lietuvoje, pasak M.Sloviko, perka ir iš Vakarų atvykę klientai: vokiečiai, olandai, belgai. „Jie renkasi iki 2 metų senumo automobilius, o lietuviai – iki 6 metų senumo“, – komentavo „BRC“ vadovas. „Paklausiausi dyzeliniai automobiliai“, – tikino „Autopark“ vadovas. Jo teigimu, taip yra todėl, kad dyzelis šiuo metu kiek pigesnis nei benzinas.

M.Slovikas prognozavo, kad dėl išaugusios paklausos artimiausiu metu naudoti automobiliai Lietuvoje nepigs. „Po truputį brangsta“, – patikino pašnekovas.

Estijoje situacija panaši

Estijos naudotų automobilių prekeiviai tikina taip pat pritrūkę prekių. Tiesa, dažniausiai naudotus automobilius čia perka ne patys estai, o užsieniečiai: suomiai, švedai ir rusai. Įsigytą prekę jie parduoda savo šalyje, rašo estų verslo dienraštis „Äripäev“, kurį cituoja interneto svetainė Balticbusinessnews.com.

„Kai kurie pirkėjai atvyksta su didžiulėmis priekabomis. Per pastaruosius du mėnesius naudotų automobilių pardavimai taip išaugo, kad mūsų sandėlis ištuštėjo visiškai“, – sakė kompanijos „Balti Realiseerimiskeskus“ vadovas Hallar Loogma. Jo teigimu, suomiai ir švedai dažniausiai perka ne senesnius nei 3 metų automobilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius