Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja bankrotų banga – rudenį

Kovo mėnesį inicijuoti 179 bankrotai, arba 54 proc. daugiau nei vasarį. Specialistai prognozuoja, kad nauja įmonių griūtis bus rugpjūtį ir rugsėjį.
Bankrotas
Bankrotas / Photos.com nuotr.
Temos: 1 Bankrotas

Kaip rašo dienraštis „Verslo žinios“, daugiausia bankrotų šiemet paskelbta Vilniaus, Kauno, Klaipėdos apskrityse, čia įregistruota daugiausia įmonių. Mažiausia bankrotų iškelta Tauragės, Marijampolės ir Utenos apskrityse.

Restruktūrizavimo ir bankroto administravimo paslaugas teikiančios UAB „Bankrotera“ valdybos pirmininkas Kęstutis Butkus „Verslo žinioms“ teigė, kad bankrotų pikas buvo nuo lapkričio per visą žiemą, o dabar daugiausia kreipiamasi dėl restruktūrizavimo bylų iškėlimo. Jo teigimu, iki šiol daugiausia bankrutuodavo statybos, nekilnojamojo turto bendrovės, o kovą padaugėjo ir prekybininkų.

K.Butkaus teigimu, dar viena bankrotų banga gali atplūsti rugpjūtį ir rugsėjį. Jis sakė, kad daugybei įmonių vasarą baigsis paskolų grąžinimo terminas ir nelabai tikėtina, kad bankai sutiks nukelti atidavimo terminus.

Jis taip pat tvirtino, kad iškelti bankrotą trunka vis ilgiau, nes bankai nespėja nagrinėti ieškinių.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius