-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja prekių pristatymo era: pas pirmuosius pirkėjus iškeliavo „LastMile“ autonominis automobilis

Prekių pristatymo startuolis „LastMile“ mažmeninės prekybos inovaciją perkėlė į realų gyvenimą – nuo rugsėjo 20 d. prekes į namus pristato automobilis be vairuotojo. Bandomasis projektas pradėtas Balsiuose, Vilniuje. Užsakymai surenkami čia esančioje „Iki“ parduotuvėje ir pristatomi vietos gyventojams autonominiu automobiliu, pranešė „Iki“.
Autonominis automobilis
Autonominis automobilis / „Iki“ nuotr.

Bandomasis projektas bus vykdomas tris mėnesius, nuolat plečiant autonominio automobilio aptarnaujamą teritoriją. Autonominis pristatymas bus visiškai nemokamas. Užsisakę prekes pirkėjai gaus trumpąją žinutę su informacija, kada atvyks autonominis automobilis, ir kodą, kurį suvedus atsirakins autonominio automobilio durelės. Atvežęs užsakymą automobilis pirkėjo lauks iki 10 min.

Sostinės Balsių rajonas autonominio pristatymo projektui pasirinktas dėl patogios eismo infrastruktūros ir gatvių tinklo. Autonominis automobilis važinės čia leidžiamu 30 kilometrų per valandą greičiu. Skaičiuojama, kad autonominis pristatymas padeda sumažinti pristatymo sąnaudas, yra ekonomiškai efektyvesnis ir tvaresnis nei naudojant įprastus automobilius.

Autonominiai automobiliai Lietuvoje pristatomi su šią technologiją vystančia bendrove „Clevon“ iš Estijos. „Clevon 1“ modelio autonominiai automobiliai jau pradėti eksploatuoti Estijos gatvėse, išbandyti Olandijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje.

Startuolio „LastMile“ platforma šiuo metu turi daugiau nei 300 tūkst. registruotų vartotojų. Jie gali rinktis produktus iš daugiau nei 40 partnerių parduotuvių, o asortimentą bendrai sudaro daugiau kaip 30 tūkst. prekių. Šių metų rugsėjį pradėjo veikti ir „LastMile Market“, prekės jam yra renkamos ir pristatomos iš „PROMO Cash&Carry“ parduotuvių Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje. Iš viso „LastMile“ savo paslaugas siūlo Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Tauragės, Šilalės ir Marijampolės gyventojams. Prekybos tinklas „Iki“ 2021 m. rugsėjo mėn. įsigijo startuolį „LastMile“ po sėkmingo, daugiau nei pusantrų metų trukusio, bendradarbiavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius