-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas britų bazinių pajamų eksperimentas: siūloma dvejus metus be įsipareigojimų mokėti po 1600 svarų

Trisdešimčiai žmonių Jungtinėje Karalystėje, remiantis pasiūlymais pirmą kartą išbandyti visuotines bazines pajamas (dar vadinamas universaliomis bazinėmis pajamomis), galėtų būti mokama 1600 svarų sterlingų per mėnesį be jokių įsipareigojimų, rašo BBC.
Svarai sterlingų
Svarai sterlingai / 123rf.com nuotr.

Mokslininkai iš analitinio centro „Autonomy“ siekia gauti finansinę paramą dvejų metų bandomajai programai, kad būtų galima patikrinti, kaip ji pakeistų 30 žmonių gyvenimą.

Programos šalininkai teigia, kad jos gali supaprastinti socialinės rūpybos sistemą ir kovoti su skurdu.

Pagal visuotinių bazinių pajamų koncepciją vyriausybė visiems asmenims moka nustatytą atlyginimą, neatsižvelgiant į jų pajamas.

Visuotinių bazinių pajamų kritikai teigia, kad tai būtų labai brangu, būtų nukreiptas finansavimas nuo viešųjų paslaugų ir nebūtinai padėtų mažinti skurdą.

„Autonomy“ tikisi, kad jos siūlomas bandomasis projektas padės „pagrįsti nacionalines bazines pajamas ir atlikti išsamesnius bandymus, kad būtų visapusiškai suprastos bazinių pajamų galimybės Jungtinėje Karalystėje“, rašo BBC.

„Autonomy“ tyrimų direktorius Willas Stronge'as sakė: „Visi įrodymai rodo, kad visuotinės bazinės pajamos tiesiogiai sumažintų skurdą ir padidintų milijonų žmonių gerovę: potenciali nauda per didelė, kad ją būtų galima ignoruotume.“

„Autonomy“ pasiūlytą bandymą remia britų labdaros organizacija „Big Local“ ir Nortumbrijos universitetas.

Dvejus metus vyko konsultacijos su bendruomene Džarou (Jarrow) mieste ir Londono East Finchley rajone.

Bet kuris šių vietovių gyventojas gali siūlyti savo kandidatūrą ir išlikti anonimiškas. Nors dalyviai bus atrenkami atsitiktine tvarka, organizatoriai planuoja, kad tai bus reprezentatyvi grupė ir joje bus 20 proc. žmonių su negalia.

Be 1,15 mln. svarų sterlingų biudžeto, skirto bazinių pajamų išmokoms per dvejus metus, bus patirta dar apie 500 tūkst. svarų sterlingų išlaidų projekto vertinimo veiklai, administracijai ir bendruomenės paramos komandoms, rašo BBC.

„Autonomy“ teigia, kad jei pavyktų užsitikrinti pajamų išmokų finansavimą, jis greičiausiai būtų gautas iš privačių filantropinių šaltinių arba vietos ar jungtinių valdžios institucijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius