Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas galvos skausmas J.Bidenui – pieno mišinių kūdikiams deficitas

JAV prezidentui Joe Bidenui sulaukus respublikonų kritikos dėl visoje šalyje stebimo pieno mišinių kūdikiams deficito, Baltieji Rūmai pažadėjo imtis veiksmų ir padidinti šių prekių pasiūlą.
Joe Bidenas Lenkijoje
Joe Bidenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Informaciją iš daugiau kaip 11 tūkst. mažmenininkų surinkusios platformos „Datasembly“ duomenimis, vidutinis pieno mišinių kūdikiams nebuvimo prekyboje lygis praėjusią savaitę siekė 43 procentus.

Kritikos dėl didžiausios per kelis dešimtmečius infliacijos jau sulaukianti administracija pareiškė svarstanti galimybę padidinti importą, nes JAV vidaus gamintojai iki šiol pagamindavo 98 proc. suvartojamų kūdikiams skirtų pieno mišinių.

Tuo tarpu J.Bidenas Federalinės prekybos komisijos paprašė ištirti, ar deficitas nėra susijęs su kokiais nors piktnaudžiavimais, įskaitant kūdikiams skirtų pieno mišinių perpardavimą internete didesnėmis už įprastas kainomis.

Prezidentas buvo susitikęs su gamintojais ir mažmenininkais ir jų pokalbis, pasak vieno administracijos pareigūno, kuris prašė neskelbti jo vardo, buvo „produktyvus ir padrąsinantis“.

Tačiau jis negalėjo pasakyti, per kiek laiko padėtis galėtų pagerėti.

Tuo tarpu respublikonų opozicija pasinaudojo šiuo klausimu kaip dingstimi supeikti J.Bideną ir demokratus.

Kūdikio neseniai susilaukusi Elise Stefanik, priklausanti Atstovų Rūmų respublikonų vadovybei, per spaudos konferenciją pareiškė, jog dar vasarį kreipėsi į JAV maisto ir vaistų administraciją, bet taip ir negavo „jokio rimto atsakymo“.

„Joe Bidenas tiesiog neturi jokio plano. Iš esmės, kai Joe Bideno Baltųjų Rūmų paklausė apie deficitą, jie pasijuokė. Kaip gėdinga“, – pareiškė ji reporteriams.

Jos kolegė Atstovų rūmuose, Misūrio valstijai atstovaujanti respublikonė Anne Wagner pažymėjo, kad jos valstija yra viena iš šešių valstijų, kuriose prekyboje nėra daugiau kaip pusės įprastos pieno mišinių kūdikiams pasiūlos.

„Esu girdėjusi istorijų apie mamas – iš esmės tai pasakojo mano pačios marti – kurios feisbuke įvairias prekes maino į kūdikiams skirtus pieno mišinius“, – papasakojo ji.

„Besilaukiančios moterys klausia, ar joms reikėtų pradėti kaupti pieno mišinių atsargas. Jos nerimauja tokio didelio streso ir nerimo laikotarpiu.“

Kongresmenas Randy Feenstra pareiškė, jog kai kurios šeimos Ajovos valstijoje, kuriai jis atstovauja, keliauja iki 100 mylių atstumą, kad galėtų įsigyti pieno mišinių.

Pieno mišinių kūdikiams deficitas Jungtinėse Valstijose vis didėja nuo vasario 17 dienos, kai po dviejų kūdikių mirties gamintoja „Abbott“ paskelbė „savanoriškai atšaukianti“ jos gamykloje Mičigane pagamintus pieno mišinius, įskaitant „Similac“ mišinius, o šio prekės ženklo produktus vartoja milijonai amerikiečių šeimų.

Po atšaukimo atliktas tyrimas parodė, kad pieno mišiniai yra saugūs, tačiau jų gamyba dar nebuvo atnaujinta, taigi deficito problema, kurią sukėlė problemos tiekimo grandinėse ir darbo jėgos trūkumas, dar paaštrėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius