Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas keltas į Švediją: kiek kainuos pigiausia kelionė?

Kompanija „TT-Line“ paskelbė apie naują maršrutą iš Klaipėdos į Treleborgą Švedijoje. Iki šiol į Švediją, tiesa, kitą uostą – Karlshamną, kėlė „DFDS Seaways“. 15min skaitytoja Agnė išsyk nudžiugo ne tik dėl atsiradusios konkurencijos, bet ir dėl mažesnių kainų – neva naujas žaidėjas į Švediją kels pigiau. 15min pasidomėjo, kuo skirsis „TT-Line“ ir „DFDS Seaways“ siūlomos kelionės ir jų kainos.
„TT-Line“
„TT-Line“ / „TT-Line“ nuotr.

Taigi tarkime, kad Agnei į Švediją reikia išvykti Joninių savaitgalį – birželio 23 arba 24 dienomis. Į kurį uostą – Treleborgą ar Karlshamną, – nėra svarbu, nes mergina vyks automobiliu ir, reikalui esant, galės kiek daugiau nuvairuoti (šiuos du uostus skiria apie 185 kilometrai).

Taigi pirmiausia pabandykime Agnei nupirkti bilietą „DFDS Seaways“ keltu į Karlshamną. Šeštadienį jis išplaukia 21 val. Pasirinkus ne vietą kajutėje (keltas plaukia 12 valandų), bet sėdimą vietą salone, Agnei kelionė kainuos 162 eurus (sekmadienį kelionė būtų kiek pigesnė – 146 eurai).

DFDS
DFDS

Pasirinkus vieną vietą keturvietėje kajutėje moterims be lango ši kelionė merginai pabrangtų iki 180 eurų. Kainos priklauso ir nuo kajutės pasirinkimo, ir nuo datos. Beje, net 15min tikrinant kainas pigiausios vietos sparčiai tirpo, todėl dabar kaina veikiausiai yra dar kitokia.

Jeigu Agnė į kelionę susiruoštų, tarkime, ne birželio 23 dieną, o birželio 17 dieną, jai pigiausia kelionė kainuotų 124 eurus.

Palyginkime su tuo, ką siūlo „TT-Line“. Keltas į Treleborgą išvyksta 1:30 nakties (iš birželio 23 į birželio 24 dieną), atvyksta – 17:30 val. Iš pradžių įmonė siūlo du standartinius tarifus – už 89 eurus ir 119 eurų.

Įsigijus brangesnį bilietą, leidžiama be papildomo mokesčio keisti rezervacijos datą, į kainą įskaičiuotas vienas gėrimas, keleivis įgyja teisę į kelionės kompensaciją, jeigu ji atšaukiama. Šiai kelionei galima pasirinkti atlenkiamą kėdę, kuri kainuoja 19 eurų. Taigi pigiausiai šiuo „Robin Hood“ keltu į Treleborgą galite nuplaukti už 110 eurų, įskaičiuojant jūsų automobilį.

TT Line
TT Line

Tiesa, kitąkart gali tekti sumokėti ir brangiau. Štai dabar renkantis bilietą į birželio 17 dienos keltą „Tom Sawyer“ yra rašoma, kad šiam užsakymui būtina užsisakyti vietą kajutėje, kuri kainuoja mažiausiai 95 eurus. Taigi pigiausia kelionė šiuo keltu kainuos 186 eurus.

Kokios dar alternatyvos keltu nuvykti į Švediją?

Su „Tallink“ iš Talino arba Rygos galite pasiekti Stokholmą. Renkantis kelionę su automobiliu 23 dieną ji kainuotų 105 eurus, neskaičiuojant mokesčio už kajutę (154 eurai už keturvietę kajutę, taigi surinkus ją pilną, kelionės kaina asmeniui krinta).

Taigi tokia kelionė jums kainuotų apie 259 eurus. Beje, kitomis dienomis kelionė gali būti ir gerokai pigesnė. Tarkime, keliaujant keltu birželio 17 dieną, ji jums kainuotų jau tik 175 eurus.

Akivaizdu, kad šiek tiek sutaupyti galima, bet tai priklauso nuo to, kiek lanksčiai galite pasirinkti keliavimo datą, taip pat, ar galite daugiau nei 12 valandų sėdėti ant atlenkiamos kėdės, ar jums reikalinga kajutė.

Be transporto priemonės keltas į Švediją su „DFDS Seaways“ birželio 24 jums mažiausiai kainuos 45 eurus, „TT-Line“ tą pačią dieną siūlo plaukti mažiausiai už 59 eurus, „Tallink“ už kruizą iš Rygos į Stokholmą ir atgal su kajute paskaičiuoja 100 eurų kainą. Perkant bilietą į vieną pusę su kajute, kaina siekia apie pusantro šimto eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius