Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujoji ECB vadovė Ch.Lagarde: nebūsiu nei balandžiu, nei vanagu

Naujoji Europos Centrinio Banko (ECB) vadovė Christine Lagarde ketvirtadienį pažymėjo neteikianti pirmenybės konkrečiai pinigų politikos pozicijai, o siekianti priimti pagrįstus euro zonai taikomus sprendimus.
Christine Lagarde
Christine Lagarde / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Savo pirmojoje spaudos konferencijoje banko vadovės pareigose Ch.Lagarde paragino klausytojus nesiekti ieškoti nebūtų prasmių jos žodžiuose ir nelyginti jos su buvusiu centrinio banko vadovu Mario Draghi.

„Nemėginkite interpretuoti, nespėliokite, neieškokite užuominų. Ketinu būti savimi ir galbūt tuo išsiskirsiu“, – kalbėjo ji žurnalistams.

„Sakau kartą ir visam laikui – nesu nei balandis, nei vanagas, o verčiau renkuosi būti ta pelėda, kuri dažnai siejama su išmintimi“, – apie save pasakė Ch.Lagarde.

Centrinio banko žargone „balandžiais“ vadinami pinigų politikos formuotojai paprastai laikomi linkę greičiau patvirtinti pinigų politikos švelninimo priemones, nei vadinamieji vanagai.

Eiliniai ECB pinigų politikos formuotojų posėdžiai visada yra atidžiai stebimi, tačiau šį kartą jo buvo laukiama labiau nei bet kada, nes Ch.Lagarde yra pirmoji banko vadovė, anksčiau nedirbusi centriniuose bankuose.

Pagal išsilavinimą teisininkė Ch.Lagarde taip pat paprašė kantrybės sakydama turinti dar daug ko išmokti.

„Bandau išmokti vokiečių kalbą, taip pat bandau išmokti ir centrinio banko kalbą“, – praėjusią savaitę europarlamentarams kalbėjo centrinio banko pareigūnė, kadaise ėjusi Prancūzijos finansų ministrės pareigas, pripažindama, kad net vienas dviprasmiškas žodis gali turėti reikšmingos įtakos rinkoms.

„Taigi, parodykite šiek tiek kantrybės ir nesistenkite interpretuoti“, – paragino Ch.Lagarde.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius