Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujos degalų įvežimo taisyklės kirto per kai kurių vairuotojų kišenes

Nuo pirmadienio pasienio su Baltarusija ir Rusija zonos gyventojams ribojamas degalų įvežimas. Tačiau šias naujas taisykles perprato ne visi vairuotojai ir kai kuriems jau teko sumokėti mokesčius, praneša LTV laida „Šiandien“.
Protestuotojai pylėsi kuro už kuo mažesnę sumą
Degalai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Baltarusijos ar Rusijos pasienyje prisipylus papildomus 10 litrų ir vežant juos nešiojamose talpose, teks mokėti nuo 16 iki 22 litų,  pirmadienį skelbė LTV laida „Šiandien“. Iki šiol visi, važiuojantys iš Rusijos, nemokėdami mokesčių galėjo įsivežti degalų pilną automobilio baką bei papildomai 10 litrų nešiojamose talpyklose.

Dabar vairuotojai, atvykstantys iš Rusijos į Lietuvą, už degalus nešiojamose talpose turės mokėti, jeigu degalai pirkti pasienio zonoje. Jeigu juos įsipylė kiek toliau nuo pasienio zonos, mokėti nereikės.

Šios naujovės jau kirto per kai kurių  vairuotojų kišenes. Nidos kelio posto pareigūnai žurnalistams sakė, kad kai kurie vairuotojai turėjo sumokėti mokesčius už papildomai vežtus degalus. Pirmadienį iki pietų buvo surašyta 11 aktų.

Nidos kelio posto pamainos viršininkas Arvydas Liužinas teigė, kad žmonės nelabai suprato įstatymą ir nesuvokė, kas yra laikoma pasienio zona. Pasienio zona yra laikoma 15 kilometrų sausumos juosta nuo Lietuvos pasienio su Rusija ar Baltarusija, tačiau kai kur šios ribos išsiplečia. Taip yra ir Neringoje, kur pasienio gyventojais laikomi ir Juodkrantės gyventojai.

Šios naujos taisyklės turėtų sumažinti neteisėtą prekybą degalais, o ateityje ketinama griebtis ir kitų priemonių – apmokestinti 6 kartą pasienį su Rusija bei Baltarusija kertančių vairuotojų vežamus degalus.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius