Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujos „Snoro“ akcijų emisijos pirkėjai vis dar laukia tuščiomis kišenėmis

Smulkieji investuotojai, dėl „Snoro“ nacionalizavimo netekę turėtų banko akcijų, neatgauna sumokėtų pinigų ir už neįregistruotą naują banko akcijų emisiją, nors pats sprendimas dėl kapitalo didinimo jau oficialiai negalioja.
Bankas „Snoras“
Bankas „Snoras“ / Aliaus Koroliovo nuotr.

Nei „Snoras“, nei Lietuvos bankas situacijos plačiau nekomentuoja, rašo „Verslo žinios“.

Trečiadienį baigėsi 12 mėnesių terminas, kai „Snoro“ akcininkai priėmė sprendimą didinti įstatinį kapitalą, tačiau bankui Juridinių asmenų registrui nepateikus naujos įstatų redakcijos, jis oficialiai tapo negaliojančiu. Pagal įstatymus ir smulkiųjų investuotojų su banku pasirašytas sutartis, jei banko įstatų pakeitimai neužregistruojami iki 2011 metų gruodžio 21 dienos, visos įmokos grąžinamos į investuotojų nurodytas banko sąskaitas.

„Snoro“ atstovai šiuo klausimu nieko nekomentuoja. Konkretaus atsakymo, ar smulkiesiems investuotojams bus grąžinti pinigai, nepateikia ir Lietuvos bankas.

„Sprendimą dėl minimų lėšų grąžinimo, įvertinęs visas reikšmingas aplinkybes, turėtų priimti Vilniaus apygardos teismo (VAT) paskirtas „Snoro“ administratorius, o vėliau, jei būtų atitinkamų pretenzijų, – teismas“, – sakė Lietuvos banko Ryšių su visuomene skyriaus viršininkas Giedrius Simonavičius.

Skaičiuojama, kad naujos emisijos „Snoro“ akcijų įsigijo 1 100 smulkiųjų investuotojų, kurie sumokėjo apie 25 mln. litų. Investuotojų asociacijos iniciatyva jungtinę veiklos sutartį jau yra sudarę apie 150 investuotojų.

Nacionalizuotam bankui „Snoras“ priklausančioje banko „Finasta“ sąskaitoje yra įšaldyta iš viso 187,8 mln. litų, kuriuos sumokėjo visi naujų akcijų pirkę „Snoro“ akcininkai. Bankas kapitalą planavo didinti 1,8 karto iki 874,3 mln. litų.

Kartu buvo perimtos ir 6,59 proc. banko akcijų, kurias turėjo smulkieji banko investuotojai. Jų vertė paskutine biržos kaina – 24,9 mln. litų, jas įsigiję buvo apie 3 700 investuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius