-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nausėda: TVF nenuskriaustų mergelės Lietuvos

„Siaubūnas Tarptautinis valiutos fondas (TVF) tikrai nenori su negerais kėslais nunešti nekaltos mergelės Lietuvos į tamsią olą ir imtis negerų veiksmų“, – „Verslo žinių“ konferencijoje pareiškė Gitanas Nausėda, AB SEB banko prezidento patarėjas.
Finansų analitikas Gitanas Nausėda treęiadienį susitiks su NATO parlamentarais.
Finansų analitikas Gitanas Nausėda / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Jeigu Lietuva kreiptųsi į TVF paskolos, „jis paprašytų mergelės Lietuvos nusiplauti dažus, kuriais ji gausiai tepėsi, nusiimti auskarus, apyrankes, elgtis taip, kaip pridera elgtis, kai ekonomikai negerai“, – sakė G.Nausėda.

Jo nuomone, jeigu TVF skolintų Lietuvai, jis nepateiktų šaliai žalingų, o sau naudingų reikalavimų, prašytų laikytis dar griežtesnės fiskalinės drausmės. Į taikiklį greičiausiai patektų ir dvejų metų motinystės pašalpų terminas, rašo portalas vz.lt

Į klausimą, ar TVF paskola padėtų sumažinti palūkanų normą Lietuvai skolinantis rinkose, G.Nausėda sakė manąs, kad padėtų tiek, kiek padidintų Lietuvos ekonomikos stabilumą.

„Ar tai sumažintų lito devalvavimo riziką? Taip, manau, turėtų turėti teigiamos įtakos. Tačiau tikėtis, kad su 3,5 proc. TVF paskolos palūkanų norma galėsime ir iš bankų skolintis – šito tikrai negalima pasakyti“, – sakė G.Nausėda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius