Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neapmokestinamų degalų įvežimas kertant Lietuvos sieną bus ribojamas

Vyriausybė priėmė sprendimą riboti akcizais apmokestinamų degalų įvežimą kertant Lietuvos sieną, kai jie gabenami automobilių bakuose ir papildomose nešiojamose talpyklose.
„Lietuvos geležinkeliai“ ieško dyzelino tiekėjo
Degalai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Muitinės departamentas kartu su Valstybine mokesčių inspekcija įpareigotas parengti taisykles, kurios nustatytų, kad keleivio įvežamos prekės neapmokestinamos tik tuo atveju, jei jos įvežamos retkarčiais, skirtos keleivių ar jų šeimos narių asmeniniam naudojimui, ir nekyla abejonių dėl prekių naudojimo tik nekomerciniams tikslams.

Daugkartinis sienos su trečiosiomis valstybėmis kirtimas (daugiau kaip 5 kartai per mėnesį) bus laikomas reguliariu ir jam nebus taikomos importo pridėtinės vertės mokesčio (PVM) ir akcizų lengvatos. Šios taisyklės numatys išlygas asmenims, kurie dėl savo darbo ar profesijos turi daug kartų kirsti sieną.

Vyriausybės sprendimu bus apmokestintas kuras, esantis nestandartinėse transporto priemonės kuro talpyklose arba nešiojamose kuro talpyklose. Visuose tarptautinio eismo muitinės kelio postuose bus sumontuota techninė įranga, leidžianti nustatyti, ar motorinėse kelių transporto priemonėse esančios stacionarios variklių degalų talpyklos atitinka gamintojų techniniuose dokumentuose nurodytą talpyklų tūrį.

Susisiekimo ministerijai pavesta išnagrinėti galimybes pakeisti automobilių techninės apžiūros reikalavimus. Siekiama uždrausti eksploatuoti transporto priemones, kuriose įrengtų stacionarių variklių degalų talpyklų konstrukcija ir tūris neatitinka gamintojų techniniuose dokumentuose nurodytų parametrų. Iki 2011 m. liepos 1 d. Susisiekimo ministerija turės pateikti Vyriausybei su šiuo klausimu susijusias išvadas ir pasiūlymus.

Galutinį sprendimą šiuo klausimu Vyriausybė priims trečiadienio posėdyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius