Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neatsirado įrodymų Lietuvos banko Priežiūros tarnybos vadovo byloje dėl prekybos poveikiu

Byloje dėl prekybos poveikiu nerasta jokių Lietuvos banko Priežiūros tarnybos vadovo Vytauto Valvonio pokalbių įrašų, konstatavo Vilniaus apygardos teismas. Tariamos pokalbių įrašų „išklotinės“ praėjusiais metais buvo paskelbtos „Lietuvos ryto“ grupės žiniasklaidos priemonėse.
Vytautas Valvonis
Vytautas Valvonis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Nei pokalbių įrašų, nei kitų įrodymų apie pokalbių egzistavimą teismui žiniasklaidos grupė taip ir nepateikė, nors sistemingai vykdydama melagingos informacijos apie Lietuvos banką (LB) sklaidą kategoriškai teigė, kad minėtus pokalbių įrašus gavo, rašoma LB pranešime.

„Teisėjo pateiktą informaciją vertiname kaip reikšmingą papildomą įrodymą visų jau turimų įrodymų kontekste. Tai tik dar kartą patvirtina, kad „Lietuvos ryto“ grupės tendencingai skleisti konstatuojamojo pobūdžio teiginiai, jog neva Lietuvos banko vadovaujančias pareigas einančių asmenų elgesyje yra nusikalstamos veikos požymių, neatitinka tikrovės“, – teigia LB Teisės skyriaus vadovas Gintaras Kukauskas.

„Lietuvos ryto“ dienraštyje, naujienų portale ir televizijoje pernai pavasarį kaip realus faktas buvo pateikiami tikrovės neatitinkantys teiginiai apie neva vykusius Lietuvos banko Priežiūros tarnybos vadovo V.Valvonio pokalbius su trečiaisiais asmenimis, galimai dalyvavusiais finansų rinkos dalyvio reketavimo schemoje.

Po tokių publikacijų Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas ir Priežiūros tarnybos direktorius V.Valvonis ėmėsi teisinių žingsnių – prašyta informaciją paneigti, to nepadarius, kreiptasi į teismą, taip pat ir Generalinę prokuratūrą.

Prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl asmens šmeižimo. Ikiteisminį tyrimą vykdo Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Visuomenės informavimo etikos komisija pripažino, kad „Lietuvos rytas“ pažeidė visuomenės informavimo etikos kodeksą, komisija įpareigojo „Lietuvos rytą“ apie padarytus pažeidimus paskelbti dienraštyje.

Žiniasklaidos grupei priklausantis naujienų portalas „lrytas.lt“ pašalino šešis dienraščio straipsnius ir dvi televizijos laidas, kuriuose buvo skleidžiama minėta tikrovės neatitinkanti informacija apie V.Valvonį.

Teismo procesai su dienraščiu ir televizija toliau tęsiami.

Specialiųjų tyrimų tarnyba ikiteisminio tyrimo metu yra nustačiusi, kad „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos priemonėse minėtas prekyba poveikiu įtariamas asmuo jokių realių sąsajų su Lietuvos banko tarnautojais neturėjo, o teiginiai apie jo ryšius yra išgalvoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius