-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nedarbas JAV – mažiausias per 16 metų

Nedarbo lygis Jungtinėse Valstijose gegužę sumažėjo iki žemiausio lygio per 16 metų, tačiau per praėjusį mėnesį sukurtų naujų darbo vietų skaičius smarkiai sumažėjo, rodo penktadienį paskelbti Darbo departamento duomenys.
„Empire State Building“
„Empire State Building“ / Shutterstock nuotr.

Gegužę JAV sukurta tik 138 tūkst. naujų darbo vietų, o tai yra gerokai mažiau, nei prognozavo analitikai. Tiesa, procentine išraiška, nedarbo lygis sumažėjo viena dešimtąja procentinio punkto iki 4,3 proc.

Be to, balandžio mėnesio duomenys buvo pakoreguoti ir sumažinti, dėl ko pastarųjų trijų mėnesių sukurtų naujų darbo vietų vidurkis smuktelėjo iki 121 tūkst.

Iki šiol daug kas manė, kad JAV centrinis bankas – Federalinio rezervo sistema – birželį dar padidins bazinę palūkanų normą. Tačiau penktadieniniai duomenys verčia tuo abejoti.

Nedarbo mažėjimas dėl įtemptos padėties darbo rinkoje patvirtina kai kurių politikos formuotojų nuomonę, kad JAV ekonomika pasiekė visiško užimtumo lygį. O mažėjantis sukuriamų naujų darbo vietų skaičius gali sustiprinti argumentus tų, kurie sako, kad reikėtų atsargiai vertinti galimybę toliau didinti palūkanų normas.

Nedarbo lygis nuo metų pradžios sumažėjo jau 0,5 proc., ir pačios FRS duomenys rodo, kad darbdaviams darosi vis sunkiau rasti kvalifikuotų darbuotojų. Dėl to gali augti atlyginimai, kas gali skatinti infliaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius