Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nedarbas pasiekė beveik 10 procentų

Prasidėjus rugpjūčiui, darbo Lietuvoje ieško apie 209,9 tūkst. bedarbių. Tai 9,7 proc. visų darbingo amžiaus šalies gyventojų. Palyginti su liepos 1 d., nedarbas padidėjo 0,4 procento. Per praėjusį mėnesį į Lietuvos darbo biržą kreipėsi 30,9 tūkst. asmenų – 4,4 tūkst. daugiau negu birželį.
Darbo paieškos.
Liepos mėnesį bedarbių gretas papildė triskart daugiau absolventų negu birželį. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip praneša Lietuvos darbo birža, liepos mėnesį bedarbių gretas papildė triskart daugiau absolventų negu birželį. Buvo įregistruota 5,8 tūkst. absolventų, o tai sudarė 18,7 proc. visų bedarbių. Nuo metų pradžios į šalies darbo biržas ieškodami darbo kreipėsi 11,8 tūkst. absolventų – 5,2 proc. visų bedarbių.

Darbo biržoms tarpininkaujant liepos mėnesį buvo įdarbinta 12,6 tūkst. žmonių. Į aktyvias darbo rinkos politikos priemones nusiųsta 6,2 tūkst. bedarbių.

Liepos mėnesį nedarbo lygis kilo visose apskrityse. Nedarbas mažėjo tik Varėnos, Palangos ir Skuodo savivaldybėse, o Lazdijų savivaldybėje išliko toks pat.

Didžiausias nedarbas buvo Druskininkų (13,8 proc.), Panevėžio miesto (13,3 proc.), Mažeikų r. (13,2 proc.), Akmenės r. (13,1 proc.), Ignalinos r. ir Vilniaus r. (13,0 proc.), Šalčininkų r. (12,9 proc.) savivaldybėse, mažiausias 0 Neringos (2,8 proc.), Trakų r. (5,6) ir Elektrėnų (5,5 proc.) savivaldybėse.

Liepos mėnesį buvo užregistruota per 11 tūkst. laisvų darbo vietų – daugiau negu birželį. Daugiausia darbo pasiūlymų buvo pardavėjams, sunkiasvorių sunkvežimių ir krovinių transporto priemonių vairuotojams, dažytojams, virėjams, lengvųjų automobilių, taksi ir furgonų vairuotojams, siuvėjams, dailidėms, staliams, padavėjams, bufetininkams, suvirintojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius