Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nedidelių įmonių inovacijoms – 9 mln. eurų Norvegijos parama

Norvegija Lietuvai skyrė 9 mln. eurų aplinkai draugiškų produktų ir technologijų kūrimui. Investicija vienam mažų bei vidutinių įmonių verslo plėtros ar inovacijų projektui sieks nuo 10 tūkst. iki 2 mln. eurų, arba 25-80 proc. projekto vertės.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jekaterina Rojaka sako, kad smulkus ir vidutinis verslas inovacijoms lėšų neturi, todėl išorinės finansinės injekcijos yra itin svarbios.

„Dalis technologinių sprendimų, aktualių žaliosios ekonomikos augimui Lietuvoje, vis dar yra vystymosi stadijoje, o tai riboja platesnį inovacijų diegimą pramonėje, todėl „Norway Grants“ investuoja į žaliųjų inovacijų pramonėje bei aplinkai draugiškų produktų kūrimą“, – pranešime sakė J.Rojaka.

Pagal „Norway Grants“ programą bus finansuojami projektai, mažinantys CO2 emisijas, didinantys energinį efektyvumą ir antrinį atliekų panaudojimą gamyboje.

„Norway Grants“ programos „Verslo plėtra, inovacijos ir MVĮ“ vadovė Ina Sinkevičiūtė sako, kad programa yra gera proga įmonėms, norinčioms rasti partnerius Norvegijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius