-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Neilas Cooperis nekomentuoja pranešimo apie „Finastos“ ir „Snoro lizingo“ pirkėjo pasitraukimą

2011 metų pabaigoje nacionalizuoto ir dabar likviduojamo „Snoro“ banko bankroto administratorius Neilas Cooperis nekomentuoja pranešimų apie potencialaus „Snoro“ grupei priklausančio banko „Finasta“ ir bendrovės „Snoro lizingas“ pirkėjo pasitraukimą.
„Snoro“ banko administratorius Neilas Cooperis
„Snoro“ banko administratorius Neilas Cooperis / BFL nuotr.

„Tęsiame derybas su keliomis šalimis. Labai svarbu yra tai, kad pirkėjai galėtų patenkinti Lietuvos banko reikalavimus.

Pirkėjų gebėjimo gauti centrinio banko pritarimą bankroto administratorius nekomentuos“, – BNS atsiųstame komentare sakė N.Cooperis.

Portalas eversus.lt, remdamasis neįvardijamais šaltiniais, pranešė, kad sausio pradžioje potencialus investuotojas informavo N.Cooperį, kad visiškai pasitraukia iš proceso. Galutinį žodį dėl naujojo „Finastos“ ir „Snoro lizingo“ investuotojo tars kreditorių komitetas, kuris rinksis sausio 24 dieną.

Eversus.lt duomenimis, didžiausią kainą – apie 10 mln. eurų – konkurse pasiūlė Lietuvoje registruotas tarptautinis konsorciumas, kurį valdė Belgijos verslininkai ir kuriame dalyvavo ir Jungtinės Karalystės kompanija, kuriai vadovauja buvę aukščiausio lygio vadovai iš Prancūzijos bankų „BNP Paribas“, „AXA“ bei šveicarų UBS.

Be šio pirkėjo, tarp potencialių investuotojų buvo minima „Finastos“ vadovų komanda, investicinės bankininkystės paslaugų įmonių grupės „Zabolis Partners“ vadovaujančiojo partnerio Alvydo Žabolio suburtas konsorciumas, Estijos finansinio turto valdymo ir investicinės bankininkystės bendrovė „Redgate Capital“ ir „Omada Capital“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius