-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nekilnojamojo turto mokestis – jau greitai?

Visuotinio gyventojų nekilnojamojo turto apmokestinimo įstatymo projektas – pakeliui į Vyriausybę. Finansų ministerija paskutinius taškus žada sudėlioti kitą savaitę, o tuomet tik nuo politikų valios priklausys, kada ir koks įstatymas bus priimtas, rašo „Verslo žinios“.
Namas
Kol kas teigiama, kad mokėti tektų tik už tą būstą, kuris suprantamas kaip prabanga – jo vertė turėtų būti daugiau kaip milijonas litų. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Finansų ministerijos sekretorė Ingrida Šimonytė informavo, kad minėtas įstatymo projektas  turėtų būti baigtas jau kitą savaitę. Ji tiesiai šviesiai „Verslo žinioms“ sakė, kad nėra galutinio sprendimo dėl būsimo mokesčio lengvatų arba vadinamojo neapmokestinamo minimumo.

Iki šiol buvo svarstoma, kad fiziniai asmenys mokėtų nekilnojamojo turto mokestį, jeigu jų valdomo šio turto vertė viršytų 1 milijoną litų, arba mokestis būtų mokamas už antrąjį valdomą turtą. Trečias būdas – jeigu šį mokestį administruotų savivaldybės, šios spręstų, kas, kiek ir kaip jį mokėtų. Panašu, kad didžiausia diskusija dabar vyksta dėl to, pagal ką būtų skaičiuojamas mokestis: ar pagal turto vertę, ar pagal jo kiekį.

„Politiškai reikia susitarti dėl ribos, nuo kurios atsiranda mokestis, ir koks bus neapmokestinamas paketas. Manau, namas ar butas plius garažas ar sodo namelis – tai įprastas žmogaus turtas ir neturėtų būti apmokestinamas. O tam, kas suprantama kaip prabanga ar didelis turtas (skaičiuojant pinigais, viršijus milijoną litų), galėtų rastis ir mokestis“, – „Verslo žinioms“ sakė Seimo narys konservatorius Jurgis Razma.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius