Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nerimas smukdo JAV akcijų rinką, brangsta „LinkedIn“ akcijos

Jungtinių valstijų vertybinių popierių rinka prekybą pirmadienį pradėjo pagrindinių indeksų mažėjimu. Tačiau profesionalus vienijančio socialinio tinklo „LinkedIn“ akcijos pabrango po pranešimo, jog jį už 26,2 mlrd. JAV dolerių perka Jungtinių Valstijų informacinių technologijų milžinė „Microsoft“.
„LinkedIn“
„LinkedIn“ / „Scanpix“ nuotr.

„LinkedIn“ akcijos akcijų kursas šoktelėjo 47,8 proc. O „Microsoft“akcijų kursas sumažėjo 4,1 proc.

Tačiau bendrai nuotaikai JAV akcijų rinkoje didžiausią įtaką daro nerimas dėl ekonomikos, o taip pat artėjančio referendumo dėl Jungtinės Karalystės ateities Europos Sąjungoje, apklausų rezultatams rodant, kad vis daugiau žmonių pasisako už JK išstojimą iš ES.

Per pirmas penkias prekybos sesijos minutes „Dow Jones Industrial Average“ indeksas sumažėjo 0,2 proc. iki 17828,18 punkto. „S&P 500“ indeksas taip pat sumažėjo 0,2 proc. iki 2091,42 punkto, o „Nasdaq Composite“ indeksas neteko 0,4 proc. iki 4875,52 punkto.

„Microsoft“ perka „LinkedIn“

Jungtinių Valstijų informacinių technologijų milžinė „Microsoft“ pirmadienį pranešė už 26,2 mlrd. JAV dolerių perkanti profesionalus vienijantį socialinį tinklą „LinkedIn“.

Sandoris bus vykdomas grynaisiais pinigais.

Abiejų bendrovių išplatintame pranešime sakoma, kad „LinkedIn“ „išsaugos savo išskirtinį prekės ženklą, kultūrą ir nepriklausomybę“. „LinkedIn“ vadovu išliks Jeffas Weineris.

Bendrovės pranešė pasiekusios tvirtą susitarimą dėl sandorio, kurį ketinama užbaigti vėliau šiais metais.

Dėl sutarta tuo metu, kaip „Microsoft“ siekia diversifikuoti savo veiklą ir nebūti tik gryna programinės įrangos kūrėja. O „LinkedIn“, savo ruožtu, siekia skatinti savo augimą.

Šiuo metu„LinkedIn“ visame pasaulyje turi maždaug 433 mln. narių. Bendrovė pranešė pirmą šių metų ketvirtį patyrusi 46 mln. JAV dolerių nuostolį. Visų praėjusių metų nuostolis siekė 166 mln. JAV dolerių.

„Microsoft“ teigia „LinkedIn“ įsigijimą finansuosianti išleisdama naujų obligacijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius