-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 07 /2016 04 08

Neteisingai paženklinti daniški saldumynai surenkami iš rinkos

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Skubiųjų pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema (RASFF) gavo pranešimą iš Danijos atsakingos institucijos, kad Lietuvoje išplatinti daniški sausainiai „Disney chip cookies“, kurių ženklinimo etiketėse nenurodytas galimas alergenas pieno produktų netoleruojantiems žmonėms – kazeinas.
STOP ženklas
STOP ženklas / Sxc.hu nuotr.

Šių saldumynų gamintojas – „Jacobsens Bakery Ltd.“, Danija. Į Lietuvą sausainius įvežė UAB „Maxima LT“ (Savanorių pr. 247, Vilnius).

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai patikrino importuotoją. Paaiškėjo, kad visa gauta siunta (2,76 t – 18 432 vnt. dėžučių sausainių, sufasuotų po 150 g), buvo išplatinta į parduotuves. Prekybininkams nurodyta surinkti iš rinkos šiuos blogai paženklintus daniškus saldumynus.

Vartotojai, įsigiję daniškų sausainių, gali juos grąžinti prekybininkams ir atgauti sumokėtus pinigus.

Minėti daniški sausainiai be Lietuvos išplatinti Andoroje, Austrijoje, Belgijoje, Bulgarijoje, Čekijoje, Vokietijoje, Egipte, Estijoje, Prancūzijoje, Graikijoje, Honkonge, Vengrijoje, Airijoje, Italijoje, Japonijoje, Kazachstane, Kroatijoje, Libane, Maltoje, Moldovoje, Naujoje Zelandijoje, Nyderlanduose, Norvegijoje, Omane, Lenkijoje, Katare, Rumunijoje, Saudo Arabijoje, Švedijoje, Slovakijoje, Slovėnijoje, Ispanijoje, Šveicarijoje, Taivane, Turkijoje, Ukrainoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Jungtinėje Karalystėje.

Prekybą sustabdė

Penktadienį prekybos tinklas išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad įtariama nesaugiais sausainiais savo parduotuvėse nebeprekiauja.

„Prekyba jais buvo sustabdyta, sausainius pašalinant iš prekybos salės ir blokuojant šių sausainių pardavimą kasose. Taip buvo eliminuota bet kokia galimybė jų įsigyti mūsų pirkėjams. Taip pat kreipėmės į šių sausainių gamintojus – „Jacobsens Bakery Ltd“ prašydami pateikti visus sausainių kokybę bei saugų gamybos procesą reglamentuojančius dokumentus.

Paskutinį kartą prekybos tinkle šie sausainiai buvo įsigyti kovo pradžioje, tačiau jei klientai dar turi šių sausainių namuose, raginame juos grąžinti į prekybos vietas ir mes jiems sugrąžinsime sumokėtus pinigus“,– atsiųstame komentare cituojama „Maxima LT” Procesų ir kokybės valdymo departamento direktorė Deimantė Mitkuvienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius