Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netekusios didelių „Snaigės“ užsakymų, „Hodos“ viltys – „MacLean“

Daugiausia su Vakarų Europos klientais dirbanti plastmasės gaminių liejimo įmonė „Hoda“ iš Molėtų atsitiesė po beveik pusę pajamų teikusio kliento – šaldytuvų gamintojos „Snaigė“ netekties ir pamažu vėl plečiasi – tikisi užsakymų iš „MacLean“.
Recesija
Recesija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak bendrovės direktoriaus Raimundo Gražio, „Snaigei“ daugiau kaip 4 kartus sumažinus užsakymus iš „Hodos“, įmonė puolė ieškoti naujų klientų ir dabartinis maždaug 30-ies skirtingų užsakovų portfelis bendrovei leidžia drąsiau planuoti investicijas ir kalbėti apie plėtrą, antradienį informuoja „Verslo žinios“.

Vienas naujausių klientų – JAV elektros tinklų įrangos gamintoja „MacLean“. Amerikiečių užsakymas yra palyginti nedidelis, bendrovė yra išsiuntusi „MacLean“ savo pavyzdžius, laukia galimų korekcijų ir tikisi netrukus pradėti gamybą.

Kaip ir daugelis įmonių, krizės akivaizdoje „Hoda“ buvo pristabdžiusi investicijas, tačiau pastaraisiais metais jos atgaivinamos, ketinama pasiekti ir ikikrizinį darbuotojų skaičių. Šiemet bendrovė įsigijo 4 naujas mažesnėms detalėms skirtas presavimo mašinas. 2010 metais daugiau nei 26 mln. litų pajamų gavusi ir daugiau kaip 3 mln. litų pelno uždirbusi „Hoda“, preliminariais duomenimis, pernai išlaikė stabilias pajamas ir uždirbo kiek mažiau pelno, tačiau įtakos tam turėjo tiek investicijos, tiek didėjęs darbuotojų skaičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius