-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NIB finansuoja „Maxima grupės“ įmonių atsinaujinimą Baltijos šalyse

Šiaurės investicijų bankas (Nordic Investment Bank, NIB) ir UAB „Maxima LT“ pasirašė 52 milijonų eurų vertės paskolos sutartį, skirtą investicijoms į „Maxima grupės“ įmonių Baltijos šalyse atsinaujinimą. Pranešime rašoma, kad dešimties metų trukmės paskola finansuos „Maxima“ prekybos tinklo Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje atnaujinimo programą.
"MAXIMA" Prekybos centras Šilainiuose
„Maxima“ / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Programoje numatyta renovuoti 31 tinklui priklausančią parduotuvę, investuojant į aplinką tausojančias šaldymo sistemas ir vėsinimo technologijas, LED apšvietimą ir saulės jėgainių įrengimą. Atsinaujinimu taip pat siekiama geriau atliepti besikeičiančius pirkėjų poreikius, todėl apsipirkimas renovuotuose parduotuvėse taps patogesnis.

Skaičiuojama, kad tinklo atnaujinimas leis rekonstruotuose prekybos centruose kasmet sutaupyti apie 40 GWh arba daugiau nei 30 proc. šiuo metu suvartojamos energijos. Be to, parduotuvėse įrengtos saulės jėgainės iš atsinaujinančių šaltinių per metus pagamins 13 GWh elektros energijos, taip sumažinant „Maxima grupės“ perkamos energijos sąnaudas.

„Projektas ne tik padidins bendrovės energetinį efektyvumą, bet ir pagerins apsipirkimo kokybę klientams. „Maxima grupė“ užima svarbią vietą Baltijos mažmeninės prekybos rinkoje, o jų investicijos į energijos vartojimo efektyvumo didinimą atspindi auganti dėmesį tvarumui visame sektoriuje“, – teigia NIB prezidentas ir generalinis direktorius Henrikas Normanas.

„Pasirašydami paskolos sutartį, įsipareigojame investuoti į energinį efektyvumą didinančius sprendimus savo parduotuvėse. Tai leis ne tik sumažinti veiklos sąnaudas – sutaupytas lėšas galėsime skirti inovatyviems sprendimams ir švariosioms technologijoms“, – sako „Maxima grupės“ finansų vadovas Vitalijus Rakovskis.

Parduotuvių atnaujinimo programą planuojama įgyvendinti 2019–2021 m.

„Maxima grupė“ yra viena didžiausių mažmeninės prekybos įmonių Baltijos šalyse, taip pat veikiant Lenkijoje ir Bulgarijoje. Bendrovei priklauso daugiau nei 1 tūkst. parduotuvių, kuriose dirba apie 40 tūkst. darbuotojų. Pagal sukuriamų darbo vietų skaičių „Maxima grupė“ yra privataus sektoriaus lyderė Baltijos šalių regione.

Šiaurės investicijų bankas (NIB) yra tarptautinė finansinė institucija, priklausanti aštuonioms šalims narėms: Danijai, Estijai, Suomijai, Islandijai, Latvijai, Lietuvai, Norvegijai ir Švedijai. Bankas finansuoja privačiuosius ir viešuosius projektus šalyse narėse ir už jų ribų. NIB turi aukščiausią įmanomą pirmaujančių kredito reitingo agentūrų „Standard & Poor’s“ ir „Moody’s“ suteiktą kredito reitingą – „AAA/Aaa“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius