-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nigerija dėl vagysčių ir išpuolių per šešis mėnesius prarado 22 mln. barelių naftos

Nigerija dėl vagysčių ir vamzdynų niokojimo per šešis mėnesius prarado 22 mln. barelių naftos, kurių vertė siekia 1,35 mlrd. JAV dolerių. Nerimą keliančią naujieną pranešė Nacionalinė ekonomikos taryba per posėdį prezidento administracijoje Abudžoje.
Nigerija
Nigerija / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Nigerija Nafta

„Šių metų sausio–birželio mėnesiais buvo prarasta 22,6 mln. barelių naftos, kurios vertė yra maždaug 1,35 mlrd. JAV dolerių“, – po posėdžio pareiškė Edo valstijos gubernatorius Godwinas Obaseki ir pridūrė, kad jei problema nebus išspręsta, nuostoliai dar labiau išaugs.

Skaičius pateikė Nigerijos nacionalinė naftos korporacija (NNPC).

Didžiausias nuostolis, siekęs 9,2 mln. barelių, buvo užregistruotas „Nembe Creek“ magistraliniame naftotiekyje, einančiame nuo Bonio naftos terminalo iki Bajelsos valstijos, kurio pajėgumai siekia 150 tūkst. barelių per parą.

„Trans Niger“ naftotiekis, maitinantis elektrinę „Afam VI“ Riverso valstijoje, per šešis mėnesius prarado 8,6 mln. barelių naftos.

Nigerija, turinti 70 mlrd. barelių benzino ir gamtinių dujų atsargų, o per parą išgaunanti 2 mln. barelių, yra didžiausia naftos gavėja Afrikos žemyne.

Dešimtmečiai gavybos praturtino vyriausybės pareigūnus ir sukrovė didžiulį pelną didžiosioms užsienio bendrovėms, tačiau dauguma paprastų Nigerijos gyventojų ir toliau gyvena skurde, ypač gyvenantys Nigerio upės deltoje, kurioje gausu naftos ir dujų.

Šis regionas kenčia nuo taršos, susijusios su nafta. Dešimtys tūkstančių žmonių užsidirba neteisėtai, vogdami naftą iš vamzdynų, o neteisėtos naftos perdirbimo įmonės kuriasi pelkėse ir miškingose vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius