-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nobelio premijos laureatas Paulas Krugmanas: Graikijos „ne“ yra visos Europos laimėjimas

Graikija tarė „ne“ referendume ir nepritarė finansinės pagalbos planui iš Europos kreditorių. Ir „The New York Times“ apžvalgininkas, Nobelio Ekonomikos premijos laureatas Paulas Krugmanas, mano, kad toks gyventojų sprendimas – visos Europos laimėjimas, skelbia Businessinsider.com.
Graikijoje vyksta referendumas
Graikijoje vyksta referendumas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Cipras ir „Syriza“ pasiekė didelę pergalę referendume, sustiprindami savo pozicijas prieš tai, kas seks paskiau, – rašė P.Krugmanas. – Tačiau jie – ne vieninteliai laimėtojai. Aš sakyčiau, kad Europa ir Europos idėja pasiekė didelę pergalę – bent jau tuo, kad išsisuko nuo kulkos.“

Mes ką tik tapome liudininkais, kaip Graikija atsilaikė prieš begėdišką patyčių ir bauginimo kampaniją

P.Krugmanas, kuris praėjusią savaitę rašė, kad jis sakytų „ne“, jeigu jam tektų balsuoti referendume, sekmadienį aiškino, kad graikų pasakymas „ne“ referendume reiškia siekį stiprinti demokratiją Europoje.

„Mes ką tik tapome liudininkais, kaip Graikija atsilaikė prieš begėdišką patyčių ir bauginimo kampaniją, bandymą išgąsdinti graikų visuomenę ne tik priimant kreditorių reikalavimus, bet ir atsikratyti jų valdžia. Tai buvo gėdingas momentas modernios Europos istorijoje, ir jis būtų sukėlęs baisų precedentą, jei būtų pasisekęs“, – rašė P.Krugmanas.

Jo nuomone, Graikijos žmonėms atmetus viziją, kurią kiti europiečiai turėjo dėl Graikijos ekonomikos ir šalies ateities perspektyvų, laimėjo ir visa Europa.

Kalbėdamas apie tai, ar Graikija paliks euro zoną, P.Krugmanas aiškino, kad tam po balsavimo galimybių yra, tačiau nepriklausomai nuo to, ar Graikija pasiliks, ar išeis, sekmadienio balsavimas parodė, kad „demokratija yra kur kas svarbesnė, nei valiutos susitarimas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius