Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nori paskolos? Užstatyk sielą

Ar šiais sunkiais laikais esate pasiruošę įkeisti savo nemirtingą sielą už paskolą? Latvijoje, kuriai skaudžiai smogė pasaulio ekonomikos krizė, tai tapo įmanoma.
Įmonės Kontora vadovas Viktoras Mirosiichenko
Įmonės „Kontora“ vadovas Viktoras Mirosiichenko / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tokią galimybę siūlo greitųjų paskolų bendrovė „Kontora“, sakė šios firmos atstovas 34 metų Viktoras Mirosičenka.

Bendrovė „Kontora“ savo tinklalapyje praneša, kad duos paskolą bet kuriam sulaukusiam pilnametystės Latvijos gyventojui, nereikalaudama jokių pažymų, pagrindimo ir paskolos istorijos. Vienintelė sąlyga – skolininkas turi pasirašyti sutartį, kuria įsipareigoja užstatyti savo nemirtingą sielą. Visi sandoriai atliekami grynaisiais.

Jeigu skolininkas negalės laiku grąžinti paskolos, užstatas (siela) pereis į visišką ir besąlygišką skolintojo žinią.

Pasak V.Mirosičenkos, jeigu žmonės nesutiktų grąžinti paskolų, jo firma nesamdys skolų išieškojimo kompanijų, taip pat žada nenaudoti fizinio smurto. Be to, sutartį sudarantis klientas gali nenurodyti savo pavardės ir neprivalo pateikti jokių asmens dokumentų.

„Jeigu jie negali grąžinti pinigų, ką galima padaryti? Jie nebeturės sielos, ir viskas“, – verslininkas sakė pusrūsyje įsikūrusiame firmos biure, kuriame stovi stalas, kompiuteris ir trys kėdės.  Juodu kostiumu, baltais marškiniais su užrašu „Kontora“ ir akiniais nuo saulės pasipuošęs V.Mirosičenka pasirausė kišenėje ir paklojo ant stalo pluoštą sutarčių, rodydamas, jog tai rimtas verslas, o ne koks pokštas.

V.Mirosičenka sakė, kad jo firma tiesiog pasitiki žmonėmis, jog šie grąžins palyginti nedideles pasiskolintas sumas. Šiuo metu „Kontora“ klientams suteikia iki 250 latų (apie 1236 litų) paskolas 1–90 dienų laikotarpiui, tačiau ima nemažus procentus.

Verslininkas nurodė, kad kiek ilgiau nei du mėnesius gyvuojanti firma suteikė paskolas apie 200 žmonių.

Latvijos tradicinių religinių konfesijų vadovai tokį pasiūlymą pavadino amoraliu ir cinišku. Latvijos rusų ortodoksų, liuteronų ir katalikų bažnyčių vadovai išplatintame pareiškime ragina kreditorius nesinaudoti žmonių, patekusių į bėdą sunkiu krizės laiku, neviltimi.

„Nežinoma, kas motyvavo kreditorius reikalauti būtent tokio užstato. Galbūt tai yra visiškai ciniški finansiniai verteivos, norintys pasinaudoti baime prarasti sielą siekiant užsitikrinti kuo didžiausią pelną, o galbūt tuo siekiama religinių tikslų – pasinaudojant beviltiška žmonių padėtimi įtraukti juos į satanizmą, okultizmą arba į dar ką nors panašaus“, – sakoma pareiškime.

Ir vienu, ir kitu atveju toks sandoris turėtų labai rimtų padarinių, pabrėžia dvasininkai.

„Ką reiškia perduoti savo sielą į visišką ir besąlygišką kreditoriaus žinią? Jis gali interpretuoti tai kaip pagrįstą teisę reikalauti iš paskolos gavėjo besąlygiškai paklusti arba padaryti jam bet kokią dvasinę žalą, sutekti kančių. Tai, kas dabar gali atrodyti kaip savotiškas pokštas, iš tikrųjų gali turėti padarinių, kurių mastą net sunku įsivaizduoti. Pagal sutartį skolintojas yra sutarties pirmojo egzemplioriaus turėtojas. Vadinasi, teisę į jūsų sielą galima lengvai ir be apribojimų perduoti tretiesiems asmenims“, – pažymima pareiškime.

Latvijoje sparčiai didėjant nedarbui, o bankams smarkiai sugriežtinus paskolų teikimo sąlygas, šalyje išpopuliarėjo nedideles trumpalaikes paskolas firmos.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius