Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegija fiksuoja rekordinius lašišos pardavimus

Norvegija praėjusiais metais gavo rekordines pajamas iš lašišos pardavimų, kas leido iš dalies kompensuoti sumažėjusias pajamas iš prekybos nafta, esančios pagrindiniu šalies ekonomikos varikliu.
Meška žvejoja
Meška žvejoja / „Scanpix“/picture alliance / moodboard

Mažesnis lašišų prieauglis, problemos su jūrinėmis utėlėmis ir išaugusi paklausa, ypač Kinijoje, lašišos kainas pernai pakėlė 40 proc.

Dėl to Norvegijoje užaugintų lašišų ir upėtakių pardavimai pernai padidėjo 31 proc. iki 65,3 mlrd. Norvegijos kronų (7,5 mlrd. eurų), rodo Norvegijos jūros gėrybių tarybos duomenys.

Visų norvegiškų jūros gėrybių eksportas šoktelėjo 23 proc. iki 91,6 mlrd. kronų. Lašiša sudaro du trečdalius bendro jūros gėrybių eksporto, kurio didžioji dalis patenka į Prancūziją.

Ekspertai prognozuoja, kad šiemet norvegiškų jūros gėrybių kainos ir toliau augs dėl kylančios paklausos ir neseniai vėl atsivėrusios Kinijos rinkos. Kinijos ir Norvegijos santykiai buvo pablogėję po to, kai 2010 metais Nobelio taikos premija buvo skirta Kinijos disidentui Liu Xiaobo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius