-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegijos bankas patvirtino ketinantis rugsėjį pradėti didinti palūkanų normas

Norvegijos bankas rugpjūčio mėnesio posėdyje, kaip ir prognozavo dauguma analitikų ir ekonomistų, nusprendė nekeisti bazinės palūkanų normos, kuri šiuo metu sudaro rekordinius 0 procentų.
Norvegijos kronos banknotai
Norvegijos kronos banknotai / 123rf.com nuotr.

Tačiau centrinio banko vadovybė patvirtino ketinanti 2021 metų rugsėjį pradėti didinti skolinimosi šalyje kainą, nes po to, kai buvo atšaukti dėl COVID-19 pandemijos nustatyti apribojimai, ekonominis aktyvumas gerokai padidėjo, o nedarbo lygis toliau mažėja. Be to, grynoji infliacija sumažėjo ir nesiekia tikslinio 2 proc. lygio.

Ekonominės sąlygos pradeda normalizuotis ir „tai rodo, jog netrukus bus tikslinga padidinti bazinę palūkanų normą“, rašoma Norvegijos banko paskelbtame pranešime.

Visgi centrinis bankas pripažįsta, jog ir toliau vyrauja tam tikras neapibrėžtumas dėl tolesnės pandemijos eigos ir jos poveikio Norvegijos ekonomikai.

Pasak Norvegijos banko, dėl aukšto vakcinacijos lygio mažėja apribojimų, susijusių su pandemija, poreikis, bet negalima atmesti, kad tokios priemonės dėl naujų viruso atmainų galėtų būti sugriežtintos.

„Remiantis dabartiniu perspektyvų ir rizikos balanso vertinimu, bazinė palūkanų norma greičiausiai bus padidinta rugsėjį“, – pareiškė centrinio banko vadovas Oysteinas Olsenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius