-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegijos turto fondas iš investicijų portfelio pašalino Indijos pramonės milžinę

Norvegijos suverenus turto fondas – didžiausias tokio pobūdžio fondas pasaulyje – iš savo investicijų portfelio pašalino Indijos pramonės milžinę „Bharat Heavy Electricals“ dėl aplinkosauginių nuogąstavimų, penktadienį pranešė fondą valdantis Norvegijos centrinis bankas.
Oslas
Oslas / Shutterstock nuotr.

„Bharat Heavy Electricals“ nemalonę užsitraukė dėl to, kad stato anglimis kūrenamą elektrinę Sundarbanse – viename didžiausių mangrovių miškų, besidriekiančių nuo Bangladešo iki Indijos Vakarų Bengalijos valstijos.

Taip pat fondas, kurio vertė siekia 8,1 trln. Norvegijos kronų (852 mlrd. eurų), į stebimų įmonių sąrašą įtraukė Kinijos naftos milžinę „PetroChina“ bei Italijos aeronautikos grupę „Leonardo“, kurios įtariamos dėl korupcijos.

Norvegijos suverenus turto fondas visame pasaulyje yra investavęs į maždaug 9 tūkst. įmonių ir laikosi labai griežtų etikos normų. Jis neinvestuoja į įmones, kurios gamina branduolinius ginklus, rūkalus, kelia grėsmę aplinkai, pažeidžia žmonių teises ar yra susijusios su anglių pramone.

Verta paminėti, kad į fondo juodąjį sąrašą yra patekusios tokios garsios įmonės, kaip „Airbus“, „Boeing“, „British American Tobacco“ ir „Wal Mart“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius