Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

„Novaturas“ tepardavė kelias dešimtis bilietų į olimpines žaidynes

Oficialus olimpinių žaidynių Brazilijoje bilietų platintojas Lietuvoje – kelionių organizatorius „Novaturas“ – tepardavė kelias dešimtis bilietų. Tiesa, į žaidynes vyks daugiau žmonių – kai kurie jų įsigijo bilietus per sporto organizacijas, kai kurie važiuos su kelionių agentūromis.
Olimpinės žaidynės
Olimpinės žaidynės / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

„Lietuvius labiausiai domina atskiri bilietai į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Daugiausia užklausų sulaukiame iš olimpiadą norinčių stebėti draugų kompanijų, kurie jau yra lankęsi olimpiadose ir tiksliai žino, kokias varžybas nori stebėti“, – 15min sakė „Novaturo“ rinkodaros projektų vadovė Dovilė Zapkutė.

Pasak jos, šiuo metu parduotos kelios dešimtys bilietų, kainuojančių nuo keliasdešimties iki kelių šimtų eurų: „Lietuviai daugiausia domisi krepšiniu, plaukimo varžybomis, kuriose plauks Rūta Meilutytė bei lengvosios atletikos rungtimis.“

Lietuviai daugiausia domisi krepšiniu, plaukimo varžybomis, kuriose plauks Rūta Meilutytė bei lengvosios atletikos rungtimis, – sakė D.Zapkutė.

„Novaturas“ taip pat suformavo dvi pažintines keliones – suformavo dvi grupes kelionei į Rio de Žaneirą 07.31–08.11 ir 08.13–08.24 dienomis.

„Tai pažintinės kelionės su galimybe apsilankyti ir olimpinėse žaidynėse, į kurias bilietus reikės įsigyti atskirai. Juos bus galima įsigyti ir neužsisakant „Novaturo“ rengiamos kelionės“, – aiškino D.Zapkutė. Ji atkreipė dėmesį, kad, artėjant žaidynėms, brangsta lėktuvo bilietai, viešbučiai.

„Novaturas“, tiesa, pardavinėja bilietus ne į visas rungtis. Nors siūlo vykti įsigyti bilietus į lengvosios atletikos, badmintono, baidarių ir kanojų irklavimo bei šiuolaikinės penkiakovės varžybas, neturi bilietų, tarkime, į vyrų krepšinio pusfinalius ar finalą.

„Susidomėjimas olimpinėmis varžybomis yra didžiulis visame pasaulyje. Žaidynių organizacinis komitetas valstybėms paskirsto bilietų kvotas.

Pavyzdžiui, Lietuvai daugiausia skirta bilietų į krepšinio varžybas. Taip pat nemažai sporto sirgalių iš Lietuvos galės pamatyti lengvosios atletikos, šiuolaikinės penkiakovės, bokso, plaukimo rungtis“, – aiškino bendrovės atstovė.

Nors „Novaturas“ pasirinktas oficialiu bilietų platintoju, dalis bilietų buvo išplatinta per įvairias sporto organizacijas, per kur bilietus ir gavo kai kurie, tarkime, krepšinio sirgaliai.

Tiesa, „Novaturas“ žada padėti paieškoti ir tų bilietų, kurių jų sąraše nėra: „Kviečiame siųsti mums užklausas. Esant galimybei juos rezervuosime ir nupirksime oficialioje olimpinių žaidynių internetinėje bilietų parduotuvėje.“

Siunčiant užklausą dėl bilietų yra reikalaujama pateikti savo paso duomenis, mat pagal taisykles bilietus į olimpines žaidynes galime parduoti tik savo valstybės piliečiams ir tik už nustatytą kainą, todėl reikalingi ir paso duomenys.

„Bilietų pardavimo taisyklės labai griežtos, už jų pažeidimą numatytos sankcijos“, – aiškino D.Zapkutė.

Į Rio de Žaneirą savarankiškai jau išvyko Tomo Balaišio-Sėklos vadovaujama kompanija. Interviu „24sek“ balandžio pabaigoje jis aiškino, kad kelionei į olimpines žaidynes surinko net 60 žmonių, mat tiek bilietų pavyko gauti. Tuomet jis kalbėjo, kad ištikimi sirgaliai nebijo nei nusikalstamumo, nei Zika viruso.

„Elementarios saugumo taisyklės – nevaikščioti su grandinėlėmis, žiedais, neturėti aiškiai matomų išsipūtusių kuprinių ar piniginių, nesinešioti fotoaparatų ir telefonų atvirai rankose. (…) Manęs tai visiškai negąsdina, čia daugiau farmacininkų reikalas nei reali problema“, – sakė neoficialus Lietuvos krepšinio sirgalių lyderis.

Kelionės kaina prasideda nuo 890 Eur. „Magelano kelionės“ nurodo, kad į ją neįskaičiuota pasirinktų varžybų, taip pat skrydžių ir draudimo kaina.

Į Rio de Žaneirą sporto mėgėjus ryžosi vežti ir kiti kelionių organizatoriai, tarkime, Dainius Kinderis su „Magelano kelionėmis“. Jis pasiūlė kelionę į Braziliją visam olimpinių žaidynių laikotarpiui su keliais skirtingais viešbučių variantais, priklausomai nuo poreikių.

„Papildomai galime jums pasiūlyti pažintinius turus po Rio de Žaneirą ir toliau po visą Braziliją bei bilietus į jūsų norimas varžybas“, – rašoma kelionės pasiūlyme.

Kelionės kaina prasideda nuo 890 Eur. Nurodyta, kad į ją neįskaičiuota pasirinktų varžybų, taip pat skrydžių ir draudimo kaina. Tiesa, D.Kinderio kelionės didelio susidomėjimo nesulaukė.

„Išvyko keletas mūsų turistų, pirkusių kelionės paketus. Dėl labai aukštų kainų populiarumo didelio nebuvo“, – 15min sakė jis.

Olimpinių žaidynių organizatoriai įspėja, kad bilietus į rungtynes pirkti reikėtų labai atidžiai ir tik iš oficialių platintojų, mat priešingu atveju aistruoliai rizikuoja būti apgauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius