Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NT įmones perėmęs „Snoras“ jas vėliau ketina parduoti

Banko „Snoras“ grupės įmonė „Snoras Investment Management“, kuri perka po 51 proc. trijų Vilniaus nekilnojamojo turto (NT) įmonių akcijų, neketina valdyti šių objektų.
Snoras
Snoras / Alvydo Opulskio / 15min nuotr.

Atsiradus tinkamam pirkėjui, jau pastatytus ir dar tik planuojamus biurų pastatus rengiamasi parduoti, rašo „Lietuvos rytas“.

„Investicijas į nekilnojamąjį turtą mes vertiname kaip gerą galimybę užsidirbti. Tai nauja verslo sritis, sustiprinsianti “Snoro„ grupę“, – teigė „Snoro“ prezidentas ir valdybos pirmininkas Raimondas Baranauskas.

R.Baranauskas paneigė gandus, kad nekilnojamojo turto kompanijas bankas ne pirko, o perėmė už skolas.

„Šioms bendrovėms paskolų mes neteikėme. Jie patys atėjo ir pasisiūlė“, – sakė R.Baranauskas.

Gegužės pabaigoje „Snoras Investment Management“ pasirašė trijų nekilnojamojo turto įmonių – „Nekilnojamojo turto gama“, „Stelita“ ir „NT Panorama“ – kontrolinio akcijų paketo įsigijimo sutartis.

Kalbėdamas apie galimybę uždirbti iš nekilnojamojo turto R.Baranauskas remiasi Rusijos patirtimi. Šioje valstybėje po 1998–1999 metų krizės pigiai supirkę nekilnojamąjį turtą verslininkai vėliau greitai pralobo.

Įsisukęs į nekilnojamojo turto verslą „Snoras“ kol kas neplanuoja užsiimti gyvenamųjų pastatų statyba arba šio verslo kreditavimu. Bankas, kaip ir anksčiau, neskubės skolinti gyventojams, norintiems imti būsto paskolą.

Be to, „Snoras“ ateityje planuoja aktyviau dirbti Estijoje, bankas taip pat planuoja plėsti savo atstovybių tinklą Rytų Europos regione – žvalgosi į kaimynines Lenkiją ir Baltarusiją. Tačiau plėtrą Baltarusijoje kol kas varžo užsienio bankams nepalankūs įstatymai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius