-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo ambasados Londone atnaujinimo likusius 9 mln. litų norima skirti URM rekonstrukcijai

Finansų ministerija siūlo, kad beveik 9,2 mln. litų, kurie liko įgyvendinus Lietuvos ambasados Jungtinėje Karalystėje atnaujinimo projektą, būtų skirtas Užsienio reikalų ministerijos (URM) rekonstrukcijai pabaigti.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tokiu būdu būtų pabaigtas dar vienas ministerijos atnaujinimo projektas, (...) sudarantis sąlygas tinkamai pasirengti pirmininkavimui Europos Sąjungos Taryboje“, – nurodo Finansų ministerija.

Minėti 9,2 mln. litų URM rekonstrukcijai būtų išleisti 2013 metais.

Lietuvos ambasada Londone į naujas patalpas netoli britų parlamento persikėlė pernai rudenį. Skelbta, kad Lietuva šį pastatą 2007 metais įsigijo už 60 mln. litų. Jį pritaikius diplomatinės atstovybės reikmėms senasis ambasados administracinis pastatas buvo parduotas.

Anksčiau buvo numatyta, kad URM rekonstrukcijai atiteks už Varšuvoje numatomą parduoti nekilnojamąjį turtą ir sklypą gautos lėšos. Nepriklausomų turto vertintojų nustatyta šio turto vertė siekia 8,8 mln. litų.

Naujai parengtu projektu siūloma už lėšas, gautas pardavus turtą Lenkijoje, įsigyti ambasados Suomijoje patalpas, kurios iki šiol buvo nuomojamos, bei padengti išaugusias generalinio konsulato Gardine statybos išlaidas.

Preliminari ambasados Suomijoje įsigijimo vertė yra 4,4 mln. litų. Tuo metu investicijų į generalinio konsulato Gardine statybas poreikis yra išaugęs nuo 5 mln. litų iki 7,5 mln. litų.

Finansų ministerija minėtus siūlymus parengė atsižvelgdama į URM ir Turto banko suderintus siūlymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius