Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo birželio vaiko pinigai didėja iki 80 eurų: 4 ekspertai pataria, kur juos investuoti

Nuo birželio 1 dienos vaiko pinigai Lietuvoje didėja nuo 73,5 iki 80,5 eurų. Skaičiuojant, kiek galima sutaupyti per 18 metų, susidaro gana ženkli suma – 17,3 tūkst. eurų. Kur investuoti šiuos pinigus, kad jie neprarastų savo vertės ir savarankišką gyvenimą pradedančiam žmogui atneštų didžiausią naudą? Į šį klausimą atsako 4 ekspertai.
Evaldas Švaronas, Marius Dubnikovas, Renata Medvedeva ir Vaidotas Rūkas
Evaldas Švaronas, Marius Dubnikovas, Renata Medvedeva ir Vaidotas Rūkas / Asmeninio archyvo ir 15min nuotr.

Gyventojų lėšas graužiant infliacijai, akivaizdu, kad vaiko pinigus taupyti „į kojinę“ arba išleisti juos trumpalaikiams tikslams nėra pats geriausias sprendimas. Žymiai didesnę naudą galima gauti juos tinkamai investavus.

Rinktis rizikingas ar saugesnes investicijas? Investuoti į trumpalaikius ar ilgalaikius tikslus? Rinktis specializuotus produktus ar bandyti išsirinkti investicijų kryptį pačiam? Šiuos klausimus 15min uždavė šioje srityje veikiantiems profesionalams.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vaiko pinigai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vaiko pinigai

Finansų analitikas M.Dubnikovas: „Rinkčiausi aukštesnės rizikos investavimo priemones“

„Kadangi investavimo periodas yra labai ilgas, rinkčiausi aukštesnės rizikos investavimo priemones. Šiuos pinigus nukreipus į akcijas, akcijų fondus, per 18 metų galima uždirbti labai reikšmingas sumas. Toks vaikas tikrai galės apsimokėti studijas užsienyje, pragyvenimą arba išleisti poreikiams Lietuvoje.

Esminis skirtumas – kai žmogus renkasi investicijas, tai daro pagal savo rizikos toleranciją. Renkasi galbūt indėlius, obligacijas. Tačiau tėvai neturėtų rinktis investicijos pagal savo rizikos suvokimą. Kadangi vaikai turi didžiulį privalumą – laiką, jie gali laukti investicinės grąžos, tad šiuo atveju ir investiciją reikėtų rinktis aukštos rizikos. Tai yra normalu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius