Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo ketvirtadienio brangsta pigiausias Vilniuje taksi

Iki šiol žemiausius tarifus Vilniuje už nuvažiuotą kilometrą taikiusi „Filex auto“ didina kainas. Anksčiau už nuvažiuotą vieno kilometro atstumą taikiusi mažiausią Vilniuje – 1,45 lito tarifą nuo ketvirtadienio tarifą didina iki 1,60 lito.
Taksi
Taksi

„Nuo ketvirtadienio bus 1,60 lito“, – 15min.lt pripažino įmonės vadovas Gediminas Kukalis. Tačiau paklaustas, kas verčia didinti kainas, įmonės vadovas įtūžo ir ėmė grasinti teismais, jei informacija apie augančias kainas pateks į viešumą.

Vilniaus miesto savivaldybė patvirtino, kad vasario pabaigoje yra gavusi ne tik „Filex auto“ pranešimą apie vasarį didinamus tarifus.

Kainas vasario pabaigoje kelia ir dar dvi Vilniaus taksi įmonės. „Dallis“tarifą didina nuo 1,45 iki 1,60 lt., o „Vilniaus miesto taksi“ – nuo 1,50 iki 1,80 lt.

Iki vasario 6 dienos kainas maždaug 30 centų už kilometrą pakėlė 24 Vilniaus taksi įmonės. Daugumos jų tarifai dabar siekia 1,80 Lt. Dėl tokio masinio kainos kėlimo įtardama kartelinį susitarimą Vilniaus savivaldybė kreipėsi į Konkurencijos tarybą.

Tačiau sostinės taksi vežėjų asociacijos vadovas Romualdas Bieliauskas sako, kad netrukus taksi kainos gali kilti dar kartą.

Anot jo, savivaldybė paskaičiavo, kad su 1,80 Lt tarifu taksi įmonės padengia tik būtiniausias išlaidas, tuo tarpu reali kaina turėtų būti apie 2-2,20 lt. už kilometrą.

Todėl neatmetama, kad netrukus taksi kainos gali dar kartą paaugti. Greičiausiai tai atsitiks jau po to, kai pradės veikti Vilniaus miesto savivaldybės kuriama municipalinė taksi, prognozuoja R.Bieliauskas.

Miesto taksi kurianti Vilniaus savivaldybė penktadienį į susitikimą kviečia sostinės taksi vairuotojus.

„Susitikimo metu bus steigiama taksi vairuotojų asociacija, patvirtintos jos nuostatos, pristatyti tikslai ir veiklos uždaviniai. Taip pat iš karto bus pradėti registruoti asociacijos veikloje norintys dalyvauti taksi vairuotojai.

Susirinkimo metu bus pristatyta ir Vilniaus miesto savivaldybės steigiama taksi dispečerinė, suvienysianti visus legaliai norinčius dirbti taksi vairuotojus“, – antradienį pranešė Vilniaus savivaldybė.

Primename, kad vasario pradžioje įtardama mokesčių slėpimą Valstybinė mokesčių inspekcija kartu su policijos ir prokuratūros pareigūnais atliko kratas daugiau nei 30 Vilniaus taksi įmonių. Per kratas areštuota nekilnojamojo turto, aukso dirbinių, dvivietis privatus lėktuvas, 250 automobilių, kitokio turto už beveik tris milijonus litų. Išimti keli šimtai tūkstančių litų grynųjų pinigų, šimtai kompiuterių.

Šešiems asmenims iškeltos baudžiamosios bylos dėl neteisėto praturtėjimo.Manoma, kad buvo nuslėpta daugiau nei dešimt milijonų litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius