Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo lapkričio brangsta siuntos

Nuo penktadienio Lietuvos paštas aiškiai apibrėžia pašto korespondencijos, tai yra, laiškų standartą. Laiško svorį arba matmenis viršijančios siuntos bus siunčiamos kaip siuntiniai. Gyventojai pokyčius labiausiai pajus, manoma, prieš Kalėdas.
Atidarymo akimirka
Lietuvos paštas / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Pasak Lietuvos pašto atstovų, iki šiol gyventojai kaip korespondenciją siuntė pačius įvairiausius daiktus – maisto gaminius, drabužius, Avalynę, buitinę techniką. Nuo lapkričio įvedamas aiškus standartas, kas yra laiškas, kas – siuntinys. Anot pašto, įvairūs daiktai turi būti siunčiami ne kaip korespondencija, o kaip siuntiniai.

Gyventojai pokyčius labiausiai pajus, manoma, prieš Kalėdas, nes emigravusiems artimiesiems nebeapsimokės siųsti gardėsių ar knygų. Iki šiol už siuntą buvo mokama tik pagal jos svorį, nevertinant matmenų.

Pavyzdžiui, 1 – 2 kg siuntiniai į Didžiąją Britaniją nuo lapkričio pirmosios dienos kainuos 71 litą, nors anksčiau už juos reikėdavo mokėti tik 13,85 Lt.

O už siuntų pristatymą mokėjimai užsienio paštams priklauso ne tik nuo svorio, bet ir matmenų. Dėl šios priežasties neretai Lietuvos paštas užsieniui mokėdavo gerokai daugiau nei Lietuvos paštui už siuntos siuntimą sumokėdavo siuntėjas. Nuo lapkričio Lietuvos paštas siuntas, didesnes nei dviejų kilogramų, ar didesnių išmatavimų, registruos kaip siuntinius. Pašto paslaugų tarifai dėl šių pokyčių nebus keičiami.

Kaip ir iki šiol, tiek laiškai, tiek siuntiniai bus siunčiami pagal šiuo metu galiojančius įkainius, kurie Europoje yra vieni mažiausių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius