Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 30

Nuo metalo detektoriaus iki gyvų bičių – ką į siuntas pakuoja lietuviai?

Daiktų siuntimas per paštomatus, kurjerius ar paštu – neatsiejama daugelio žmonių kasdienio gyvenimo dalis. Tačiau žmonės ne visuomet laikosi nustatytų taisyklių ir siunčia netikėtus, keistus ir net šokiruojančius dalykus. Pasiteiravome dviejų Lietuvos siuntų įmonių ir Lietuvos pašto, kokius daiktus žmonės bando siųsti paštu.
Melo detektorius
Melo detektorius / Lietuvos policijos nuotr.

Atrado melo detektorių

Tyrimų bendrovės „Norstat“ tyrimas parodė, kad lietuviai dažniausiai į užsienį siunčia negreitai gendantį maistą (51 proc.). Tai dažniausiai siejama su šventiniu laikotarpiu, kai artimieji draugams ar giminaičiams į užsienį siunčia kūčiukus. Populiariausiųjų sąraše yra ir grožio prekės (49 proc.), drabužiai (40 proc.), žaislai (30 proc.) bei elektronikos prekės (20 proc.).

„Išskirti konkretesnius siunčiamus daiktus ar jų grupes galime tik remdamiesi gyventojų deklaracijose nurodoma informacija“, – 15min teigė Lietuvos pašto komunikacijos projektų vadovas Lukas Zadarackas. Pasak jo, siuntose vyrauja įvairios elektronikos prekės, įvairūs žaislai.

„Siekiant išsiaiškinti, ką tiksliai lietuviai siunčia vieni kitiems Lietuvoje – reikėtų atlikti tyrimą. Šiai dienai tokio tyrimo neturime, o siuntų turinio mes negalime tikrinti, nebent kyla įtarimas, jog siunčiama siunta kelia pavojų mūsų komandos narių sveikatai bei saugumui, arba yra rizika, jog šalia gulinčios siuntos bus apgadintos“, – antrina ir „Omniva LT“ rinkodaros skyriaus vadovas Vadimas Komarskis. „DPD Lietuva“ komunikacijos vadovas Tomas Vaišvila priduria, kad daugumos siuntų turinys jiems lieka paslaptimi, nebent siunta „neatlaiko kelionės“.

Vis dėlto, kartais žmonės išties siunčia labai netikėtus daiktus, kurių nepamatyti, arba, apie kuriuos nesužinoti – neįmanoma. Pavyzdžiui, pasak V.Komarskio, yra buvęs atvejis, kai jo kolega tikrino visą paštomatą, kadangi iš jo sklido garsai – o ten, pasirodo, buvo metalo detektorius.

Tad, kokių dar netikėtų daiktų ar net vabzdžių siuntose yra suradę Lietuvos kurjeriai ir paštininkai?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius