-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuotolinis darbas Lietuvoje: bijo, kad darbuotojai namuose tingės

„Lietuvoje nuotolinis darbas nėra labai populiarus, nes nėra pasitikėjimo iš vadovų pusės. Vis dar atrodo, kad jeigu dirbsi namuose – tai nedirbsi, tingėsi. Todėl vienas labai svarbių nuotolinio darbo aspektų – pasitikėjimas“, – sako ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto atstovė dr. Audronė Nakrošienė ir pabrėžia, kad yra žmonių, kurie apskritai negali dirbti iš namų, nes jiems sunku susikaupti dėl namuose esančių šeimos narių ar kitokių trikdžių.
Darbas namuose
Darbas namuose / Vida Press nuotr.

Kitas pavojus, kaip sako specialistė, kad dirbantieji namuose gali tapti darboholikais, nes sunkiai atskiria darbą nuo asmeninio laiko ir dirba viršvalandžius.

Pasaulyje didėjant nuotolinio verslo galimybei labiausiai rekomenduojama dirbti iš namų kūrybinį ir analitinį darbą dirbantiems žmonėms. Pavyzdžiui, JAV, šių metų duomenims, iš namų dirba 37 proc. amerikiečių. Danija taip pat gali pasigirti dideliu dirbančiųjų iš namų rodikliu – 37 proc., Italijoje taip dirba vos 7 proc. žmonių. Lietuvoje šiuo metu apie 13 proc. darbuotojų dirba nuotoliniu būdu (įskaitant laisvai samdomus darbuotojus). Lietuvoje visą laiką nuotoliniu būdu dirba 2 proc. žmonių, daugiausia tokių žmonių yra iš IT sektoriaus.

A.Nakrošienės teigimu, Lietuvoje daug įmonių leidžia dirbti nuotoliniu būdu, kai susergama. Specialistė tai vertina kaip iš dalies teigiamą aspektą – toks darbo principas padeda neiškristi iš ritmo, bet kartu nėra gerai dirbti sergant. A.Nakrošienė pabrėžia, kad efektyviausia įmonėms būtų suteikti galimybę savo darbuotojams dirbti iš namų kartą per savaitę ar kelis kartus per mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius