Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ober-Haus“: rugpjūtį butų kainos augo lėčiau

Šių metų rugpjūčio mėnesio „Ober-Haus“ Lietuvos butų kainų indekso (OHBI), fiksuojančio butų kainų pokyčius penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose (Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje), reikšmė išaugo 0,1 proc. (2010 m. liepos mėnesį buvo užfiksuotas 0,3 proc. augimas).
Būstas
Būstas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Rugpjūtį butų kainos sostinėje augo jau trečią mėnesį iš eilės ir augimas siekė 0,2 proc. (birželio ir liepos mėnesiais užfiksuotas atitinkamai 1,0 proc. ir 0,8 proc. augimas). Klaipėdos mieste jos sumažėjo 0,2 proc., o Kauno, Šiaulių ir Panevėžio miestuose kainų pokyčių per rugpjūčio mėnesį nebuvo užfiksuota.

Metinis butų kainų pokytis ir toliau sparčiai mažėja. Per paskutinius 12 mėnesių butų kainos nukrito 8,2 proc. (2010 m. liepos mėnesį metinis kainų sumažėjimas siekė 11,4 proc.).

„Tai, kad kainų augimas buvo fiksuojamas visus tris vasaros mėnesius – laikotarpiu, kai rinka tradiciškai nebūna aktyvi – turto savininkams turėtų teikti vilties, kad rudenį kainų augimas gali tapti dar pastebimesnis“, – komentuoja Saulius Vagonis, „Ober–Haus“ Vertinimo ir rinkotyros skyriaus vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius