Ohajas – pirmoji valstija JAV, priimsianti mokesčius bitkoinais

Ohajo valstija iš verslininkų priims mokesčius bitkoinais, skelbia „The Wall Street Journal“.
Bitkoinas
Bitkoinas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ohajo iždininkas Joshas Mandelis sakė, kad atsiskaityti bitkoinais OhioCrypto.com puslapyje bus naudinga: tai yra greitas ir lengvas, susekamas, saugus, skaidrus atsiskaitymo būdas su nedideliais atsiskaitymo tarifais, be to, leidžia sumokėti mokesčius mobiliaisiais įrenginiais.

Bitkoinais galima atsiskaityti už 23 mokesčius, ateityje valstija tikisi leisti atsiskaitymus ir kitomis kriptovaliutomis.

Valstija siekia integruoti „blokchain“ technologiją į Ohajo valdžios institucijas, taip palengvinant gyventojų susidūrimą su jomis. Iždo biuras taip pat viliasi padaryti Ohajų nacionaliniu „blockchain“ technologijos lyderiu.

Rugsėjį Ohajo politikas Ryanas Smithas spaudos konferencijos metu, kurioje dalyvavo verslininkai, politikai, akademikai, jis sakė: „Tai yra labai nauja, tai dar tik formuojasi, ir Ohajas gali būti visų šių permainų priekyje.“

Tą patį mėnesį valstijoje priimtas įstatymas, kuriuo „blockchain“ informacija pripažinta kaip viena iš elektroninių įrašų formų.

Smunkant bitkoino kainos ir apskritai trūkstant pripažinimo, Ohajaus žingsnis yra gera žinia šiai kriptovaliutai. Žinoma, visiškai neaišku, ar ši programa bus sėkminga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius