-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Organizacija „Oxfam“: milijardieriai yra turtingesni nei 60 proc. pasaulio gyventojų

Milijardierių skaičius pasaulyje per pastarąjį dešimtmetį išaugo dvigubai, o jų turtas yra didesnis nei 60 procentų pasaulio gyventojų turtas, pirmadienį pranešė labdaros organizacija „Oxfam“.
JAV doleriai
JAV doleriai / „Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr.
Temos: 2 Pinigai Milijardas

Organizacijos teigimu, sąrašo apačioje atsidūrė skurstančios moterys ir mergaitės, „kiekvieną dieną suteikiančios 12,5 mlrd. neapmokamų kitų asmenų priežiūros paslaugų“ – šio darbo vertė yra mažiausiai 10,8 trln. JAV dolerių per metus.

„Mūsų neteisinga ekonomika pildo milijardierių ir stambaus verslo kišenes paprastų vyrų ir moterų sąskaita. Nenuostabu, kad žmonėms kyla klausimas, ar milijardieriai apskritai turėtų egzistuoti“, – teigė „Oxfam“ Indijoje vadovas Amitabhas Beharas.

„Atotrūkio tarp turtingųjų ir neturtingųjų problemos negalima išspręsti be sąmoningos nelygybės naikinimo politikos“, – pažymėjo A. Beharas prieš metinį Pasaulio ekonomikos forumą Davose, kur jis atstovaus „Oxfam“.

Labdaros organizacijos „Oxfam“ metinis pranešimas apie nelygybę pasaulyje tradiciškai išleidžiama prieš pat forumo Šveicarijos Alpių kurorte atidarymą antradienį.

Šių metų pranešime pateikta stulbinančios statistikos.

„22 turtingiausi vyrai pasaulyje turi daugiau turto nei visos Afrikos moterys kartu“, – sakoma pranešime.

Jei vienas procentas turtingiausių pasaulio žmonių per 10 metų mokėtų vos 0,5 proc. papildomą turto mokestį, tai prilygtų investicijoms, kurių reikėtų sukurti 117 mln. naujų darbo vietų pagyvenusių žmonių ir vaikų priežiūros, švietimo ir sveikatos apsaugos srityse, teigė „Oxfam“.

„Oxfam“ skaičiai yra pagrįsti žurnalo „Forbes“ ir Šveicarijos banko „Credit Suisse“ duomenimis, nors kai kurie ekonomistai juos ginčija.

Skaičiai rodo, kad 2 153 milijardieriai šiuo metu turi daugiau turto nei 4,6 mlrd. skurdžiausių planetos žmonių.

Moterims ir mergaitėms tenka didžiausia našta, kadangi jos dažniausiai užsiima kitų asmenų priežiūra ir padeda „mūsų ekonomikai, verslui ir visuomenės vežimui judėti“, teigė A.Beharas.

Jos „dažnai turi mažiau laiko įgyti išsilavinimą, užsidirbti tinkamam pragyvenimui ar pasisakyti, kaip turi būti valdoma mūsų visuomenė“, ir „todėl yra įstrigusios ekonomikos dugne“, – pridūrė jis.

„Visame pasaulyje 42 proc. moterų negali eiti dirbti, nes jos yra atsakingos už šeimos narių priežiūrą, palyginti su vos 6 proc. vyrų“, – parodė „Oxfam“ duomenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius