Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Orlen Lietuva“ siekia išsiderėti iš „Klaipėdos naftos“ 40 proc. mažesnius tarifus

Noro parduoti įmonę „Orlen Lietuva“ neslepiantis Lenkijos koncernas „PKN Orlen“ jos vertę siekia padidinti iš valstybei priklausančios įmonės „Klaipėdos nafta“ išsiderėję teisę kuo pigiau krauti naftos produktus.
„Orlen Lietuva“ degalinė
„Orlen Lietuva“ degalinė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Orlen Lietuva“ atstovai derybose dėl tarifų liepos mėnesį pareikalavo krovos kainą sumažinti nuo 13,62 proc. iki 8 litų už toną. „Klaipėdos naftos“ generaliniam direktoriui Rokui Masiuliui užsiminus, kad kaina yra derybų objektas, lenkai atsistojo ir išėjo, trečiadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

R.Masiulis dienraščiui nepatvirtino, kokių krovos tarifų siekia „Orlen Lietuva“, tačiau teigė, kad „PKN Orlen“ valdoma įmonė siekia pagerinti savo finansinę padėtį.

„Mūsų prašoma gerokai sumažinti krovos tarifą, tačiau konkrečių skaičių negaliu sakyti. Tai draudžia sutartis. Siekdami sumažinti tarifą jie siūlo atsisakyti kitų mūsų įmonę diskriminuojančių įsipareigojimų“, – sakė R.Masiulis.

Anot jo, „Klaipėdos nafta“ nesutiksime su tokiomis sąlygomis, kurios mažintų įmonės pelningumą.

„Pirmiausia manome, kad šiandieniai lenkų įmonei taikomi tarifai yra teisingi ir atspindi rinkos sąlygas. Manau, kad tokių palankių sąlygų kaip Klaipėdos uoste “Orlen Lietuva„ niekur negaus“, – teigė R.Masiulis.

Pagal 2002 metais tarp „Klaipėdos naftos“ ir „Orlen Lietuvos“ (tuometės „Mažeikių naftos“) pasirašytą sutartį, ji automatiškai pratęsiama iki 2024 metų, tačiau kasmet vyksta derybos dėl krovos tarifų.

Anksčiau šios derybos būdavo tik formalumas. Pagal sutartį, prie ankstesnės kainos būdavo pridedama pusė pernykštės infliacijos, bet ne daugiau kaip 5 proc., todėl per pastaruosius penkerius metus „Orlen Lietuvai“ krovos tarifas pakilo nuo 10,4 iki 13,62 lito už toną.

Pernai Lietuvoje užfiksuota 1,3 proc. infliacija, todėl krovos kaina kitiems metams turėjo padidėti 0,65 proc. – iki maždaug 13,7 lito. Tai vis dar gerokai mažiau, nei moka kiti naftos produktų tiekėjai. Jiems tarifas vasarą yra didesnis beveik 3 litais, o žiemą – beveik 5 litais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius