-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Padėtis Rusijoje: biudžeto perteklių keičia deficitas

Nors į Rusijos biudžetą šiemet planuojama surinkti pusantro karto mažiau nei prognozuota, tačiau išlaidų Maskva mažinti neketina. Analitikai perspėja, kad vyriausybė lengvabūdiškai išlaidauja, tikėdamasi greitos krizės pabaigos. Finansų ministerija premjerui Vladimirui Putinui ketina pristatyti pesimistinį biudžeto variantą, kuris paskaičiuotas pagal 32 dolerių už barelį siekiančią naftos kainą.
Pinigai
Pinigai / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Rusijos finansų ministerijos duomenimis, šiemet į biudžetą bus surinkta 6,5 trln. rublių, rašo portalas vz.lt.

Tačiau šiais metais biudžeto pertekliaus nebus. Prognozuojamas deficitas priklausys nuo antikrizinių priemonių dydžio, perspėjo vicepremjeras Aleksėjus Kudrinas. 2010 metais planuojamas 5 proc., o 2011 — 3 proc. BVP siekiantis deficitas, rašo portalas vedomosti.ru.

Trečiadienį finansų ministerija susitikime su Rusijos premjeru V.Putinu ketina pristatyti ir labiau pesimistines prognozes, biudžeto pajamas skaičiuojant ne pagal 41 dolerių už barelį naftos, o nuo 32 dolerių už barelį.

Šiuo metu biudžeto pajamos sudaro 10,927 trln. rublių, išlaidos — 9,025 trln. rublių, o biudžeto perteklius siekia 1,902 trln. rublių (3,7 proc. BVP).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius